Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις που είχαν οι υπεύθυνοι των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στην Αμερική, στις 22 – 25 Ιουνίου. 

Στόχος των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση της ήδη ευαισθητοποιημένης ελληνικής ομογένειας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, με έμφαση στις οικογένειες και τα παιδιά, που αποτελούν την πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο οι εκπρόσωποι των Παιδικών Χωριών SOS πραγματοποίησαν συναντήσεις στο ελληνικό Προξενείο στη Βοστώνη, με την υποστήριξη της Γενικής Προξένου κας Ιφιγένειας Καναρά και την παρουσία της βοηθού Προξένου κας Παναγιώτας Κατσαρού, με τους εκπροσώπους Πολιτειών της Νέας Αγγλίας κ.κ. Λεωνίδα Ραπτάκη και Bruce Tarr και κα Ευσταθία Μπούρα, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της ελληνικής κοινότητας της Βοστώνης κ. Μιλτιάδη Αθανασόπουλο. Επίσης, συναντήθηκαν με τον κ. Γιώργο Μπεχράκη, εξέχον στέλεχος της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και διακεκριμένο φιλάνθρωπο, σε γεύμα που τους παρέθεσε στο Harvard Club. 

Ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ. Γιώργος Πρωτόπαπας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει με λεπτομέρειες τις προκλήσεις που έχει δημιουργήσει η συνεχιζόμενη κρίση, καθώς και τις αυξημένες ανάγκες των Παιδικών Χωριών SOS και τις ενέργειες που έχουν αναλάβει για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις νέες συνθήκες. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο έργο των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργούν σε έξι πόλεις στην Ελλάδα, καθώς και στα νέα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας που φιλοδοξούν τα Παιδικά Χωριά SOS να ξεκινήσουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό τη μαθησιακή υποστήριξη, καθώς και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών ηλικίας 8-15 ετών, που προέρχονται από οικογένειες χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, ο κ. Γιώργος Πρωτόπαπας παρέθεσε επίσης συνέντευξη στην ελληνική εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Astra Report της Βοστώνης, που έχει υψηλή ακροαματικότητα στους ομογενείς της ευρύτερης περιοχής της Νέας Αγγλίας.