Εξαρθρώθηκε πενταμελής σπείρα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα, ύστερα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων και με τη συνδρομή μονάδων της ΟΠΚΕ που υπάγονται στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο 48χρονος άνδρας που ήταν ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης συνελήφθη μαζί με τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 45, 33, 31 και 22 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «Σύσταση και Συμμορίας» και παραβάσεις του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα».

Οι τέσσερις αλλοδαποί επέβαιναν σε φορτηγό εντός του οποίου βρέθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 κούτες, που περιείχαν συνολικά 100 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στερούμενα ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού, καθώς επίσης και μία εξωλέμβια μηχανή βάρκας.

Οι αλλοδαποί εκτελούσαν τις εντολές του 48χρονου και είχαν σκοπό να μεταφέρουν τα λαθραία τσιγάρα σε καΐκι του 48χρονου. Μέσα στο καΐκι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 141 χαρτοκιβώτια που περιείχαν συνολικά 70.500 πακέτα τσιγάρα, ενώ σε κατάστημά του 48χρονου βρέθηκε επιπλέον, 1,5 χαρτοκιβώτιο με πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση της εγκληματικής οργάνωσης.