current views are: 3

4 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση07:13

Αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των ανακριτριών Μιχαλολιάκος – Παππάς (Βίντεο)

Με υπομνήματα η συμπληρωματική απολογία του  αρχηγού και του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Δημοσίευση 07:13’
αρθρο-newpost

Με υπομνήματα η συμπληρωματική απολογία του  αρχηγού και του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Με υπομνήματα η συμπληρωματική απολογία του  αρχηγού και του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Χρήστος Παππάς αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Στα υπομνήματά τους και οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηρίζουν ανυπόστατες τις συμπληρωματικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους, ενώ τονίζουν ότι δεν μπορούν να κριθούν εκ νέου προφυλακισμένοι για τα αδικήματα αυτά.

Τι δήλωσαν Μιχαλολιάκος – Παππάς

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κατείχε τέσσερα όπλα για την προσωπική του ασφάλεια, τα οποία ουδέποτε έδωσε σε τρίτους, ούτε χρησιμοποιήθηκαν στις αποδιδόμενες στη Χρυσή Αυγή ενέργειας.

Ο Χρήστος Παππάς συμπληρωματικά κατηγορείται για πλημμελληματική παράβαση του νόμου περί όπλων και επιπλέον για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Ο «νούμερο δύο» της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι μεταβλήθηκε σε κακούργημα η αρχικά χαρακτηρισμένη ως πλημμέλημα πράξη της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της δεύτερης κράτησής του και πως τα επίμαχα αντικείμενα είναι δύο βυζαντινά βιβλία.

Και οι δύο φέρονται να υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί προφυλάκιση και για αυτές τις κατηγορίες θα είναι παράνομη, καθώς τα ευρήματα βάσει των οποίων ασκήθηκε η συμπληρωματική δίωξη ήταν γνωστά από τον περασμένο Οκτώβριο που είχαν γίνει έλεγχοι στα σπίτια τους και ήταν καταγεγραμμένα σε εκθέσεις κατάσχεσης.
 

Οπαδοί της Χρυσής Αυγής χτύπησαν δημοσιογράφους

 

Μέσα σε κλίμα έντασης έφτασαν στο Εφετείο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του κόμματος Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός. 

Περίπου 150 συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να πλησιάσουν το όχημα στο οποίο μετέβαιναν οι προσωρινά κρατούμενοι βουλευτές του κόμαμτος. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν από άλλο σημείο. Τελικά οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής γρονθοκόπησαν έναν δημοσιογράφο ενώ επιτέθηκαν και σε μια φωτορεπόρτερ την οποία κλώτσησαν.

Οι τρεις προσωρινά κρατούμενοι της Χρυσής Αυγής κλήθηκαν να δώσουν συμπληρωματικές απολογίες σχετικά με τις νέες κατηγορίες βάσει των οποίων βρίσκονται αντιμέτωποι μετά την πρόσφατη άρση ασυλίας τους από την Βουλή. 

Συγκεκριμένα, το νέο κατηγορητήριο για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής αλλά και τον Γιάννη Λαγό αφορά στο κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.  

Για τον Χρήστο Παππά το κατηγορητήριο αφορά την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής αλλά και το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις βουλευτές της ΧΑ δεν θα ζητήσουν προθεσμία.


σχετικα αρθρα