current views are: 2

4 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση10:39

Καταγγελίες κατά του Ισραήλ από την παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

«Ένα Παλαιστίνιο παιδί σκοτώνεται από το Ισραήλ κάθε 3 ημέρες για τα τελευταία 13 χρόνια» καταγγέλλει η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

Δημοσίευση 10:39’
αρθρο-newpost

«Ένα Παλαιστίνιο παιδί σκοτώνεται από το Ισραήλ κάθε 3 ημέρες για τα τελευταία 13 χρόνια» καταγγέλλει η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

«Ένα παλαιστίνιο παιδί σκοτώνεται από το Ισραήλ κάθε 3 ημέρες για τα τελευταία 13 χρόνια» καταγγέλλει η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, τονίζοντας την κλιμάκωση της επιθετικότητας των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, λίγες ώρες αφού βρέθηκαν τα πτώματα τριών  εξαφανισμένων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η Αντιπροσωπεία καταγγέλλει τις κατηγορίες του Ισραήλ ότι σκοτώθηκαν από παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «το Ισραήλ ήδη ξεκίνησε την επίθεση του από την εξαφάνιση, και τώρα βρήκε μία δικαιολογία για περαιτέρω κλιμάκωση, με περισσότερες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, τυχαίες συλλήψεις εκατοντάδων Παλαιστινίων, περισσότερους σκοτωμούς, όπου 14 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων, και είναι πολύ σημαντικό να αναφερθούν, οι σαφείς απειλές εκ μέρους των Ισραηλινών αξιωματούχων για εκδίκηση, να σκοτώνουν περισσότερους Παλαιστίνιους».

Παράλληλα επισημαίνεται:

Αξίζει να θυμηθούμε μερικά γεγονότα εδώ, για τα δεινά των Παλαιστινίων παιδιών μας μέσα στα τελευταία 13 χρόνια. Οι επίσημες στατιστικές από το Παλαιστινιακό Υπουργείο Πληροφοριών έχουν αποκαλύψει ότι 1.518 παιδιά Παλαιστινίων σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ από το Σεπτέμβριο του 2000. Αυτό ισοδυναμεί με ένα παιδί που δολοφονείται από το Ισραήλ κάθε 3 μέρες για 13 χρόνια. Ο αριθμός των παιδιών που τραυματίστηκαν από τους Ισραηλινούς κατά την ίδια περίοδο έχει πλέον φτάσει στα 6.000. Τα παιδιά της Παλαιστίνης εξακολουθούν να υπόκεινται σε επιθέσεις των Ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής και  εποίκων σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Το 2012 σημειώθηκε μια άνευ προηγουμένου αύξηση του αριθμού των παιδιών που συνελήφθηκαν από τις Ισραηλινές δυνάμεις που σύμφωνα με μία έκθεση επισημαίνεται ότι 9.000 Παλαιστίνιοι  κάτω των 18 ετών έχουν συλληφθεί από το τέλος του Σεπτεμβρίου 2000. Σχεδόν το ήμισυ του Παλαιστινιακού πληθυσμού είναι κάτω των 18 ετών. Αυτή τη στιγμή, 250 ανήλικοι Παλαιστίνιοι, κρατούνται σε φυλακές του Ισραήλ, εκ των οποίων  47 είναι παιδιά κάτω των 16 ετών. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουμε ακούσει από οποιονδήποτε Παλαιστίνιο αξιωματούχο να εκτοξεύσει καμία απειλή κατά των Ισραηλινών, κάτι το οποίο ακούμε καθημερινά διά στόματος των Ισραηλινών αξιωματούχων. 

Η Παλαιστινιακή ηγεσία έχει τονίσει πάντα ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας, και δηλώνει την προσχώρησή της στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το πάγωμα των οικισμών και την απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων από τις Ισραηλινές φυλακές, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για τον τερματισμό της κατοχής και τη δημιουργία ενός Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, τονίζεται.

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί μια δίκαιη και συνολική ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή. Η κατοχή ήταν πάντα η μόνη αιτία αυτού του συνεχή κύκλου βίας και επιθετικότητας από μεριά του Ισραήλ, που εντείνει αυτόν τον κύκλο με απρόβλεπτες συνέπειες για όλη την περιοχή» καταλήγει η παλαιστινιακή διπλωματική αντιπροσωπεία.


σχετικα αρθρα