Στη φυλακή επιστρέφουν Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι για τις συμπληρωματικές κατηγορίες, έπειτα από την απολογία τους.

Ελεύθεροι, με κατ' οίκον περιορισμό και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής και ο Γ. Λαγός, ενώ ελεύθερος χωρίς όρους κρίθηκε ο τρίτος βουλευτής.

Οι συμπληρωματικές κατηγορίες αφορούσαν την παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

 

Και οι τρεις επιστρέφουν στη φυλακή, καθώς κρατούνται για τη βασική κατηγορία που αφορά την ένταξη και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι όροι που επιβλήθηκαν σε Μιχαλολιάκο και Λαγό, θα τεθούν σε ισχύ στην περίπτωση αποφυλάκισής τους.

Η απόφαση των ανακριτριών έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συνθήματα όπως «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» από τους περίπου 100 συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματος, που ανέμεναν τη αποχώρηση της κλούβας για την επιστροφή των τριών στον Κορυδαλλό.

Σημειώνεται ότι Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Χρήστος Παππάς αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, καταθέτοντας υπομνήματα για τη συμπληρωματική απολογία τους.

Στα υπομνήματά τους και οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηρίζουν ανυπόστατες τις συμπληρωματικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους, ενώ τονίζουν ότι δεν μπορούν να κριθούν εκ νέου προφυλακισμένοι για τα αδικήματα αυτά.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση με τους οπαδούς της Χ.Α. ενώ τραυματίστηκαν και δύο δημοσιογράφοι.