Ισόβια επέβαλε δικαστήριο στον άνδρα που σκότωσε πέρυσι τον Αύγουστο την αεροσυνοδό σύντροφό του και στη συνέχεια πέταξε το πτώμα της σε ρυάκι, σε μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε τον 21χρονο ένοχο για δολοφονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, δίχως να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Η δίκη ξεκίνησε την Τετάρτη κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενώ η απόφαση της έδρας προκάλεσε την ικανοποίηση των συγγενών του θύματος που είχαν αποδοκιμάσει κατά τη διαδικασία τον κατηγορούμενο.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το βούλευμα το βράδυ της 10ης Αυγούστου ο δράστης, σπουδαστής τότε στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, συναντήθηκε με την 25χρονη στο σπίτι συγγενικού προσώπου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια επαναπροσέγγισής τους αφού η 25χρονη Μόνικα Κωνσταντινίδου είχε ζητήσει το να διακόψουν τη διάρκειας 2,5 ετών σχέση τους.

Σύμφωνα με την απολογία του ο 21χρονος συνευρέθηκε με την κοπέλα, ωστόσο ανακάλυψε στο κινητό της μηνύματα από τρίτο πρόσωπο με αποτέλεσμα να καβγαδίσει και να τη χρησιμοποιήσει βία εναντίον της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κατηγορούμενος στραγγάλισε την άτυχη κοπέλα κάτι που ο 21χρονος αρνήθηκε ισχυριζόμενος πως ο θάνατός της οφειλόταν σε ατύχημα.

Όταν διαπίστωσε το θάνατό της ο δράστης προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα της κοπέλας βάζοντας το σε μαύρη σακούλα, το μετέφερε μέσα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και το πέταξε στην εθνική οδό, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, ο 21 μετέβη αρχικά στη Βουλγαρία κι έπειτα στην Τουρκία, θέλοντας να αποφύγει τη σύλληψή του, αφού από την πρώτη στιγμή οι έρευνες των αστυνομικών στράφηκαν προς το μέρος του, ωστόσο μετά από έξι ημέρες παραδόθηκε.