current views are: 1

4 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση20:08

Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ

Παράνομη κηρύχθηκε από το Πρωτοδικείο Αθήνας αργά το βράδυ της Παρασκευής η απεργία που κήρυξαν από χθες οι συνδικαλιστές ΓΕΝΟΠ.

Δημοσίευση 20:08’
αρθρο-newpost

Παράνομη κηρύχθηκε από το Πρωτοδικείο Αθήνας αργά το βράδυ της Παρασκευής η απεργία που κήρυξαν από χθες οι συνδικαλιστές ΓΕΝΟΠ.

Παράνομη κηρύχθηκε από το Πρωτοδικείο Αθήνας αργά το βράδυ της Παρασκευής η απεργία που κήρυξαν από χθες οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, διαμαρτυρόμενοι για την προωθούμενη πώληση της «μικρής ΔΕΗ», με ορισμένα αιτήματα να κρίνονται καταχρηστικά.

Η ΔΕΗ «αναμένει την πλήρη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση» όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιχείρηση, λίγο μετά τη δικαστική απόφαση.

Μένει να αποδειχθεί πως θα αντιδράσουν από εδώ και πέρα οι εργαζόμενοι, που διεμήνυαν σε κάθε περίπτωση πως ανεξαρτήτως της απόφασης θα κλιμάκωναν τις κινητοποιήσεις τους έστω και με άλλη μορφή, όπως, μέσω καταλήψεων μονάδων.

Σε περίπτωση συνέχισης των κινητοποιήσεων ή κλιμάκωσης η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επιστράτευση κάνοντας χρήση του νόμου 3536/07. Για αυτό εξάλλου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ενέκρινε απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ προς αυτή την κατεύθυνση με την οποία εγκρίνει τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο για υπηρεσιακούς λόγους.

Διαβάστε την απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Νωρίτερα, με  άγρια κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την μικρή ΔΕΗ.

Η Β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ η συζήτησή του θα συνεχιστεί την Τρίτη στο Α’ Θερινό Τμήμα της Ολομέλειας και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με την ψήφισή του. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στην Επιτροπή επί της αρχής, με ψήφο της Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.


σχετικα αρθρα