Στις 14 από 13 αυξήθηκε ο αριθμός των μονάδων της ΔΕη που βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει ότι «η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ παρά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική ενώ ταυτόχρονα διέταξε και την άμεση διακοπή των κινητοποιήσεων, εξέδωσε νέα ανακοίνωση τις πρώτες πρωινές ώρες σύμφωνα με την οποία συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/7)».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη ΔΕΗ η ΓΕΝΟΠ επέβαλε νέα μείωση της παραγόμενης θερμικής ισχύος, με αποτέλεσμα οι εκτός λειτουργίας θερμικές μονάδες (λιγνιτικές και Φυσικού Αερίου) να ανέρχονται πλέον σε 14 συνολικής ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η Υδροηλεκτρικής ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της υπέυθυνος για την ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν περικοπές ηλεκτροδότησης είναι ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ).

Η ΔΕΗ ΑΕ ζητεί την κατανόηση των πολιτών για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία τους και καταβάλλει διαρκώς προσπάθειες για την άμεση λύση της απεργίας και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.