Την περαιτέρω στάση τους μετά και την επιστράτευση αποφασίζουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ σε συνεδρίαση που πραγματοποιεί η ΓΕΝΟΠ.

Μιλώντας νωρίτερα στο Mega ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Φωτόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ «να σκίσουν τα φύλλα πορείας αν φτάσουν στα χέρια τους».

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας καταδικάζοντας κάθε ανέντιμη και αντιδημοκρατική τακτική» αναφέρει σε ανακοίνωση το Σωματείο «Σπάρτακος» της ΔΕΗ, που εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Γ. Αδαμίδης δήλωσε πως συνέχιση του αγώνα δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πάνε στις δουλειές τους, όταν υλοποιηθεί η επίταξη των υπηρεσιών τους που ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση.

«Ο αγώνας μας δεν καταστέλλεται από καμία απόφαση δικαστηρίου, από καμία απολυταρχική/αντιδημοκρατική συμπεριφορά γιατί ο αγώνας αυτός δεν είναι μόνο αγώνας των εργαζόμενων αλλά είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας», τονίζει η ανακοίνωση του «Σπάρτακου».

Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή έχει τεθεί η ΕΛ.ΑΣ για να «προλάβει» καταλήψεις κτιρίων και υποδομών της ΔΕΗ από τους συνδικαλιστές, κάτι που διαφαίνεται ότι θα προκριθεί ως η απάντησή τους στην απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη.