Ο υπόδικος που είχε τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται στο τμήμα τα «βρήκε» με έναν 57χρονο ώστε να «στήσουν» κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Ο 35χρονος του πρότεινε να γίνει ο «ενδιάμεσος» ώστε με πλαστά έγγραφα να φεύγουν μετανάστες από το αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος» προς την Ευρώπη.

Μάλιστα, κατάφερε να του αποσπάσει και 3000 ευρώ, μέχρι που αποδείχτηκε ότι και εκείνος δεν είχε καμία καμία τέτοια επαφή με ανάλογα κυκλώματα και το μόνο που ήθελε ήταν να τους πάρει τα χρήματα.

Δεν ήξερε όμως ότι ο 57χρονος είχε βάλει «στο κόλπο» και τρεις αστυνομικούς από το τμήμα στο οποίο έπρεπε να εμφανίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Έτσι, όταν πήγε την επόμενη φορά στο τμήμα για την καθιερωμένη παρουσία οι τρεις αστυνομικοί δεν τον άφηνα να φύγει, ενώ του άρπαξαν και το διαβατήριο μέχρι να τους επιστρέψει τα χρήματα.

Ο 35χρονος τους κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων η οποία προχώρησε σε συλλήψεις.

Οι τρεις αστυνομικοί -ένας 34χρονος Αστυνόμος Β  και δύο 42χρονοι Αρχιφύλακες- συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για απόπειρα αρπαγής, συνέργεια σε απόπειρα αρπαγής, παράνομη κατακράτηση, απρόκλητη σωματική βλάβη και κλοπή σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και περί όπλων.