Πολλαπλά είναι τα ωφέλη των φυκιών στο δέρμα καθώς η θεραπεία με φύκια έχει αποδειχθεί ότι ωφελεί την γήρανση του δέρματος , μειώνει τη φλεγμονή στο ξηρό δέρμα, απαλύνει τη φαγούρα και βοηθά στο σωστό τόνο του δέρματος.

Σύμφωνα με το neadiatrofis.gr τα φύκια περιέχουν ουδέτερο pH , έτσι οι μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους δέρματος. 

Πώς να προετοιμάσετε μια μάσκα με φύκια

Συνήθως, τα οργανικά φύκια πωλούνται στεγνά. Ως εκ τούτου, για να προετοιμάσετε τη μάσκα θα πρέπει να τα μουλιάσετε σε κρύο νερό μέχρι τα φύκια να είναι μαλακά και «κρεμώδη». Εφαρμόστε για 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Αμέσως μετά από τη μάσκα - χρησιμοποιείστε την κανονική ενυδατική σας. 

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να προετοιμάσετε τα φύκια με πράσινο τσάι . Αν το δέρμα σας είναι ξηρό - προσθέστε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιήστε τη μάσκα έως δύο φορές την εβδομάδα, αν προσθέσετε τα ελαιώδη συστατικά και έως τρεις φορές την εβδομάδα, αν χρησιμοποιείτε μόνο τα φύκια.