Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για την εμφάνιση κροκόδειλου στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με το cretapost που πήγε στην περιοχή η αναστάτωση ανάμεσα στους κατοίκους είναι μεγάλη. 

Αρχικά το περστατικό είχε αποδωθεί σε φάρσα όταν όμως τοποθετήθηκαν βιντεοκάμερες και κατέγραψαν την κίνηση του κροκόδειλου στη λίμνη τότε είδαν με τα μάτια τους τον κροκόδειλο να κάνει… βόλτες.

«Την Πέμπτη το βράδυ ειδοποιηθήκαμε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής ότι υπάρχει στην περιοχή του Φράγματος ένας κροκόδειλος. Στην αρχή θεωρήσαμε ότι ήταν φάρσα. Ξεκίνησε η διαδικασία επαλήθευσης με κάμερες που τοποθετήσαμε στη περιοχή το πρωί της Παρασκευής. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας εθεάθη ο κροκόδειλος, τον είδαμε, τον φωτογραφίσαμε και έχουμε το ντοκουμέντο», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων Ο.Α.Κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

Τα σενάρια πολλά με το επικρατέστερο να κάνει λόγο για κάποιον που τον είχε πάρει για κατοικίδια αλλά όταν είδε τα σκούρα τον παράτησε στη λίμνη. 
«Το πιο πιθανό σενάριο είναι κάποιος να το είχε στο σπίτι του, να το μεγάλωσε, να μην μπορούσε να το θρέψει άλλο και στη συνέχεια ήρθε εδώ να το αφήσει», επεσήμανε σχετικά ο κ. Μαμαγκάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τους ανθρώπους που ζουν στο κοντινό χωριό.

«Με μία επικοινωνία που είχαμε με τον ειδικό ερπετολόγο, κ. Λυμπεράκη μας είπε ότι δεν είναι επικίνδυνο το συγκεκριμένο ζώο. Δεν παύει βέβαια να είναι ένα σαρκοφάγο ζώο ωστόσο, συχνάζει μέσα στο νερό και δεν μπορεί να απομακρυνθεί απ’ αυτό. Γι’ αυτό και καθησυχάζουμε τους κατοίκους της περιοχής. Πάντως, εμείς και πάλι πρέπει να πάρουμε τα μέτρα προστασίας», ανέφερε ο κ. Μαμαγκάκης.