current views are: 2

6 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση14:56

Απεργία τέλος για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ – Στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανακοίνωσε τη λήξη της απεργίας σε ολόκληρη τη χώρα ενώ σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως «ο αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων».

Δημοσίευση 14:56’
αρθρο-newpost

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανακοίνωσε τη λήξη της απεργίας σε ολόκληρη τη χώρα ενώ σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως «ο αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων».

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανακοίνωσε τη λήξη της απεργίας σε ολόκληρη τη χώρα ενώ σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως «ο αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων».

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ κάλεσαν τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να επιστρέψουν στα πόστα τους πειθαρχώντας σε όσα αναφέρονται στα προσωπικά φύλλα επιστράτευσης προκειμένου να αποφύγουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης, όπως έχουν ευθέως προειδοποιήσει κυβερνητικοί παράγοντες.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης και απευθύνει, με την ανακοίνωσή της, κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας « να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης».

Από νωρίς το πρωί πάντως είχαν αρχίσει να επιδίδονται τα φύλλα πορείας στους εργαζόμενους της ΔΕΗ οι οποίοι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να εμφανιστούν όπου τους καλούσαν.

Στη γενική συνέλευση των οργάνων της ΓΕΝΟΠ επικράτησε η λογική τάση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης στην επίταξη και αποφασίστικε η συνέχεση των κινητοποιήσεων με άλλη μορφή. 

«Είμαστε επιστρατευμένοι και όχι υποταγμένοι», είπε δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Κωνσταντίνος Βαρσάμης, έπειτα από τη συνεδρίαση των συνδικαλιστών των σωματείων εργαζομένων στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Η ΓΕΝΟΠ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο για την προσεχή Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία έχει ήδη προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ. 

Αναλυτικά το δελτίο τύου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αναφέρει: 

«Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση τη χώρας βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης. Ο αγώνας μας πήρε πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Απευθύνουμε κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης. 

Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών ξεπερνάει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, είναι υπόθεση του Ελληνικού λαού, καθήκον και υποχρέωση να προστατευτεί η Δημοκρατία. Το δρομολόγιο της κυβέρνησης είναι σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση που τορπιλίζει – υπονομεύει το θεσμό του Δημοκρατικού πολιτεύματος και του Συντάγματος».


σχετικα αρθρα