current views are: 1

7 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση20:40

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Αργολίδα

Στα χέρια της αστυνομίας είναι εγκληματική ομάδα, η οποία δρούσε τους τελευταίους μήνες  στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. 

Δημοσίευση 20:40’
αρθρο-newpost

Στα χέρια της αστυνομίας είναι εγκληματική ομάδα, η οποία δρούσε τους τελευταίους μήνες  στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. 

Στα χέρια της αστυνομίας είναι εγκληματική ομάδα, με… πολυεπίπεδη δράση, η οποία δρούσε τους τελευταίους μήνες  στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. 

Μέλη της ενέχονται στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν ένας 31χρονος Έλληνας, ο οποίος είναι μέλος της οργάνωσης και δύο ακόμη άτομα, ένας 21χρονος Αλβανός και ένας 30χρονος Έλληνας, που διακινούσαν ναρκωτικά, ενώ για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, εμπλέκονται ακόμη τρεις Αλβανοί, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Ο ένας από τους άνδρες βρίσκεται ήδη έγκλειστος στις Φυλακές Ναυπλίου, για υποθέσεις ληστειών και κλοπών.

Επίσης, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, επιπλέον 45 Έλληνες, ένας Ινδός, ένας Αλβανός κι ένας Πακιστανός, ενέχονται στην υπόθεση ως υπαίτιοι για διάφορα αδικήματα, κυρίως όμως, γιατί προμηθεύονταν και διέθεταν ναρκωτικά από την οργάνωση.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος όλων των εμπλεκομένων, αφορά στα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, παρασιώπηση εγκλημάτων, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Και διακίνηση ναρκωτικών 

Οι δράστες, όμως, έκαναν κι άλλες «δουλειές». Οι παραπάνω τρεις Αλβανοί, μαζί με τον 31χρονο Έλληνα, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση χασίς, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και άλλους χώρους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένα κιλό και 87,5 γραμμάρια χασίς, οκτώ ναρκωτικά χάπια, 315 γραμμάρια λαθραίου καπνού, τρεις ζυγαριές ακριβείας, τρία τριβεία κάνναβης, το ποσό των 386,90 ευρώ και οκτώ κινητά τηλέφωνα.


σχετικα αρθρα