Για τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος προγραμματίζεται το συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ κατά της «μικρής» ΔΕΗ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ:

«ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, επειδή δόθηκε με όρους κοινωνίας και όχι συνδικαλιστικής συντεχνίας και η αδυναμία της κυβέρνησης να αιτιολογήσει την απόφασή της, την ανάγκασε πανικόβλητη να προχωρήσει σε δημοκρατική εκτροπή επιτάσσοντας τους εργαζόμενους. Η επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας και προσβάλει και υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία».

«Παρότι η δικαστική απόφαση έκρινε παράνομη την απεργία ως προς το σκέλος της κάλυψης του απαραίτητου προσωπικού ασφαλείας και προστασίας των εγκαταστάσεων και όχι για την παραγωγή ρεύματος, και παρότι η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ κάλυψε αμέσως το αναγκαίο προσωπικό, έφτασαν στο σημείο να κατασκευάσουν δήθεν έλλειμμα επάρκειας για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ θέτει το ερώτημα γιατί παραδίδονται ο ορυκτός πλούτος, οι υδάτινοι πόροι και η ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας σε ιδιωτικά χέρια και δηλώνει ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί με άλλες μορφές.