Την πλήρη αντίθεσή τους στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων - σε συγκεκριμένες περιοχές - όλες τις Κυριακές του έτους εξέφρασαν τόσο η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) όσο και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

ΓΣΕΒΕΕ: «Ταφόπλακα» για οικονομία - ανταγωνισμό

Ως «ταφόπλακα» τόσο για την οικονομία όσο και για τον ανταγωνισμό χαρακτηρίζει την απόφαση για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων η ΓΣΕΒΕΕ, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί εχθρική πράξη προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα εκτιμά ότι η απόφαση αυτή θα δράσει υπέρ των μεγάλων αλυσίδων και των πολυκαταστημάτων, ενώ υποστηρίζει ότι αγνοεί τις ιδιαιτερότητες των περιοχών που αφορά και παράλληλα υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Επίσης θεωρεί ότι πλήττεται ο ανταγωνισμός, ενώ θα υπάρξει και σοβαρές επιπτώσεις στις τοπικές αγορές. Προσθέτει ακόμη ότι βάσει της έρευνας οικονομικού κλίματος του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ η αύξηση του τζίρου με το άνοιγμα των καταστημάτων επτά Κυριακές του έτους ήταν μόλις 4,2%.

ΟΙΥΕ: Καταστρέφεται το ελληνικό εμπόριο

Ως πράξη η οποία θα οδηγήσει σε καταστροφή το ελληνικό εμπόριο χαρακτηρίζει η ΟΙΥΕ το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους.

Υποστηρίζει ακόμη ότι πρόκειται για μία απόφαση που καταργεί πλήρως την κυριακάτικη αργία και έχει ως στόχο να ενισχύσει τις μεγάλες, πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Θεωρεί, ακόμη, ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα οδηγήσει σε μαζικό κλείσιμο καταστημάτων και φυσικά σε απολύσεις εργαζομένων, ενώ προαναγγέλλει ότι θα υπάρξουν, στο άμεσο μέλλον, πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξει κατάργηση του νόμου.