Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος
 
«Κύμα» κινητοποιήσεων σαρώνει σήμερα τη χώρα με την ΑΔΕΔΥ να πραγματοποιεί 24ωρη απεργία και τη ΓΕΝΟΠ να συμμετέχει στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας.
 
Η ΑΔΕΔΥ αντιδρά στην αξιολόγηση, τις κινητικότητες/διαθεσιμότητες στο Δημόσιο, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων έχοντας προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00. Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10:30 στην πλατεία Ομονοίας. 
 
Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές Μονάδες θα λειτουργήσουν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.
 
Παράλληλα, την αντίθεσή τους στην επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ εκφράζουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία Εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ. Με αποφάσεις τους δηλώνουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο, στις 7 το απόγευμα, στο Σύνταγμα.
 
Η ΓΕΝΟΠ θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση, την ώρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ, ενώ η ΓΣΕΕ στηρίζει την κινητοποίηση. Θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 18:30.
 
Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί η αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών το ελληνικό Δημόσιο κατά της απεργίας διαρκείας της ΑΔΕΔΥ με με την οργάνωση να καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 14:00 έξω από τα δικαστήρια, την ώρα της συνεδρίασης του δικαστηρίου.