current views are: 1

9 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση08:25

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα οι απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

 

Δημοσίευση 08:25’
αρθρο-newpost

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα οι απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

 

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα οι απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της αξιολόγησης, της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στον δημόσιο τομέα.

Αυτή την ώρα, εκατοντάδες διαδηλωτές βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος, ενώ οι δρόμοι γύρω από την πλατεία παραμένουν κλειστοί.

Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ στις 2 μετά το μεσημέρι προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου εκδικάζεται αγωγή που έχει καταθέσει το Δημόσιο και ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είχε προγραμματιστεί για τις 10:30 στην πλατεία Ομονοίας. 

Παράλληλα, σήμερα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές Μονάδες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Την αντίθεσή τους στην επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ εκφράζουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία Εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ. Με αποφάσεις τους δηλώνουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο, στις 7 το απόγευμα, στο Σύνταγμα.

Η ΓΕΝΟΠ θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση, την ώρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ, ενώ η ΓΣΕΕ στηρίζει την κινητοποίηση. Θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 18:30.


σχετικα αρθρα