Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Σοβαρές παραμένουν οι ελλείψεις στα νησιά σε ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και σε αστυνομικό εξοπλισμό παρά το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος βρίσκεται στο απόγειό της με χιλιάδες τουρίστες να κατακλύζουν τα παραθαλάσσια θέρετρα και οι ντόπιοι να φυλάνε τις κατοικίες τους και τα καταστήματά τους από επικίνδυνους ληστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, δύο ένοπλοι δράστες μπήκαν χτες στο σπίτι 62χρονης Κύπριας ιδιοκτήτριας εστιατορίου στη Νάουσα και με την απειλή όπλου την ακινητοποίησαν και της πήραν την τσάντα, η οποία περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ «ξάφρισαν» και κοσμήματα αξίας περίπου 80.000 ευρώ. 

Παράλληλα, άλλη ομάδα ένοπλων ληστών επιτέθηκε με μαχαίρι σε ιδιοκτήτη περιπτέρου στην Νάουσα καθώς και στην κόρη του για τους ληστέψουν και μάλιστα τους τραυμάτισαν. Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του επιχειρηματία και αφού τον μαχαίρωσαν, δεν δίστασαν να κόψουν τα δάχτυλα της κόρης του. Η θρασύτητα των ληστών καθώς και η συνεχόμενη αύξηση των επιθέσεων στο νησί έχει οδηγήσει τους κατοίκους σε έντονες διαμαρτυρίες προς το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενώ οι περισσότεροι πλέον κοιμούνται με τα όπλα στο... προσκεφάλι τους καθώς η αστυνομική δύναμη κρίνεται ανεπαρκής.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι ότι τα προβλήματα στα νησιά είναι γνωστά και στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αλλά και προφανώς και στον κ. Βασίλη Κικίλια που ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα. Ωστόσο, σε περιοχές που κατακλύζονται από τουρίστες στο πικ μάλιστα της τουριστικής περιόδου η κατάσταση παραμένει δύσκολη και οι ελλείψεις συνεχίζονται με αποτέλεσμα να εγείρονται σοβαρά ερωτήματα. 

Ένα από αυτά είναι, πως είναι δυνατόν σε νησιά όπως η Πάρος, που δέχεται καθημερινά σχεδόν 100.000 τουρίστες, το τοπικό τμήμα να τρέχει και να μην... προλαβαίνει όταν ο τουρισμός είναι προτεραιότητα της παρούσας κυβέρνησης.