Χειροπέδες πέρασε η αστυνομία σε έναν 57χρονο υπάλληλο της ΔΟΥ Κηφισιάς αφού κατηγορείται ότι εκβίασε, ζητώντας το ποσό των 200 ευρώ, για να μην βεβαιώσει φορολογική παράβαση. 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία λογιστή, σύμφωνα με την οποία όταν μετέβη πρόσφατα στην ΔΟΥ Κηφισιάς για να διεκπεραιώσει υπόθεσης πελάτισσας του, σχετικά με φορολογική παράβαση, ο 57χρονος υπάλληλος απαίτησε το παραπάνω ποσό ευρώ, προκειμένου να μην βεβαιώσει τη συγκεκριμένη παράβαση.

Μάλιστα ο 57χρονος υπάλληλος, προκειμένου να καταπείσει τον λογιστή να ενδώσει στην παράνομη απαίτησή του, τον παραπλάνησε ότι το ύψος του προβλεπόμενου προστίμου ανέρχεται στα 2.500 ευρώ, αντί του ποσού των 600 ευρώ.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση ο λογιστής μετέβη, χθες το πρωί, στο γραφείο του 57χρονου υπαλλήλου και του παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Ακολούθως, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, ενώ στη κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό.

Σε βάρος του 57χρονου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κακουργηματική δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση καθήκοντος.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.