Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ευρεία άσκηση ετοιμότητας με την ονομασία «Δωριέας 2014» στο κρουαζιερόπλοιο «Louis Olympia» στο λιμάνι της Ρόδου.

Η άσκηση, διάρκειας μίας ώρας, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Διεθνή Σύμβαση «περί ασφαλείας ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα» με σκοπό την ετοιμότητα όλων των φορέων και υπηρεσιών που παρέχουν βοήθεια σε όσους κινδυνεύουν στην θάλασσα.

Σύμφωνα με το σενάριο, από πράξη δράστη εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πλοίο που άρχισε να φλέγεται και στη συνεχεία να παίρνει κλίση από εισροή υδάτων.

Στη συνέχεια, κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις ασφαλείας του νησιού με χερσαία, πλωτά και εναέρια μέσα για την διάσωση των επιβατών και τη σύλληψη του δράστη. Στο γυμνάσιο συμμετείχε το λιμενικό, η πυροσβεστική υπηρεσία, οι ειδικές δυνάμεις, μονάδα υποβρυχίων δυνάμεων, το EKAB, ο Ερυθρός Σταυρός και το σούπερ πούμα της πολεμικής αεροπορίας.

Την άσκηση, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, παρακολούθησαν, εκτός του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών.

Μετά το πέρας της άσκησης ακολούθησε εκδήλωση στο πλοίο, όπου βραβεύτηκαν φορείς που συμβάλουν στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας.