Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας το πρώτο στάδιο του Πρωταθλήματος Χημείας, που διοργανώνεται στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και στο οποίο καλούνται να πάρουν μέρος όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να συναγωνιστούν στη Χημική γνώση, μέσα από ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο.

Το ΓΕ.Λ. Ανδραβίδας συμμετείχε στο διαγωνισμό με 4 ομάδες μαθητών, δύο από  την Α’ Λυκείου και δύο από τη Β΄ Λυκείου. Οι μαθητές έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, έχοντας την υποστήριξη του διευθυντή του Λυκείου Ανδρέα Φουσκαρίνη, των καθηγητών και των συμμαθητών τους, οι οποίοι τους ενθάρρυναν σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η μία από τις ομάδες της Α΄Λυκείου, η οποία θα συναγωνιστεί μαθητές άλλων σχολείων της Ηλείας, μετά τις διακοπές του Πάσχα, στο Πύργο.

Στη ομάδα που διακρίθηκε συμμετείχαν οι μαθητές: Κετσεκιουλάφης Γιάννης, Φουντάς Θοδωρής, Κατσαρός Χρήστος και Χουσάκης Γιώργος. Οι παράγοντες που καθόρισαν τους νικητές ήταν οι γνώσεις, η κρίση αλλά και η τύχη.

Διοργανωτές του Πρωταθλήματος Χημείας είναι οι:

* Παύλος Σινιγάλιας- Χημικός, Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών στο Ν.Ηλείας
* Νίκος Χαραλαμπάκης– Χημικός του 1ου ΓΕ.Λ Αμαλιάδας
* Ηλίας Καλογήρου- Υπεύθυνος του  ΕΚΦΕ Ν. Ηλείας

Υπεύθυνος της συμμετοχής του ΓΕ.Λ Ανδραβίδας στο διαγωνισμό ήταν ο Ηλίας Αποστολάτος, χημικός του Λυκείου Ανδραβίδας.