Με επιτυχία στέφθηκε η μεταμόσχευση καρδιάς ενός 19χρονου αγοριού από την Αλόννησο.

Το χαρμόσυνο νέο για την επιτυχή επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς στον 19χρονο Παναγιώτη, προκάλεσε ανακούφιση στους κατοίκους της Αλοννήσου.

Μετά από αναμονή δύο περίπου ετών βρέθηκε το πολυπόθητο μόσχευμα και προχθές πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επέμβαση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο της Αθήνας.

Η μετεγχειρητική κατάσταση του Παναγιώτη Σταματίου εξελίσσεται ομαλά, προς μεγάλη ανακούφιση της οικογένειας και των φίλων του.

Ο νεαρός Παναγιώτης, ο οποίος πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια, που διαγνώστηκε όταν ήταν μόλις 12 ετών, ζει στην Αθήνα μαζί με την μητέρα του, αναμένοντας επί δύο χρόνια το μόσχευμα που θα αλλάξει την ζωή του.

Η λειτουργία της καρδιάς υποστηρίζονταν μέχρι προχθές από ειδικό μηχάνημα και αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του 19χρονου Παναγιώτη, ο οποίος διανύει πλέον μια νέα διαδρομή στη ζωή του.

Οι συμπατριώτες του, που βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό του, ενισχύοντας ηθικά αλλά και υλικά την αξιέπαινη προσπάθεια και τον καθημερινό του αγώνα, δέχτηκαν με μεγάλη χαρά και ανακούφιση το χαρμόσυνο νέο.