Ποιος θα μπορούσε να είναι ο... αποτελεσματικότερος «υπάλληλος» σε μια υπηρεσία σαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος; Μα φυσικά ένας πρώην... χάκερ!

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που πρόσφατα δέχτηκε ευχαριστήρια επιστολή από το Facebook εκτός από πολλές επιτυχίες μπορεί να περηφανεύεται και για την πρωτοπορία της στην αξιοποίηση προσωπικού. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πρόσφερε... εργασία σε δύο νεαρούς πρώην χάκερς και τους έθεσε στην υπηρεσία της χωρίς οικονομική σχέση εργασίας.

Οι δύο νεαροί, 19 και 16 χρονών, είχαν κατηγορηθεί στο πρόσφατο παρελθόν σε υποθέσεις cracking. Σε βάρος τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσία τους δύο φορές στο Α.Τ. της περιοχής τους και η ανακρίτρια προέβη σε μία πρωτοποριακή πρόταση προς τους δύο κατηγορουμένους.

«Θέλετε, αντί να δίνετε το "παρών" στο αστυνομικό τμήμα, να το κάνετε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;» φαίνεται να ρώτησε η δικαστική λειτουργός και αυτοί δέχτηκαν...