Ένας 27χρονος Γεωργιανός, ο οποίος φέρεται να είναι τοξικομανής, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης του αιματηρού επεισοδίου που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, κατηγορείται ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε με σπασμένο μπουκάλι έναν 37χρονο, όταν ο τελευταίος επιχείρησε να μεσολαβήσει σε καβγά, στον οποίο είχε εμπλακεί ο 27χρονος με άλλο τοξικομανή.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ο 37χρονος στο λαιμό και να διακομιστεί σε νοσοκομείο της πόλης, χωρίς πάντως να κινδυνεύσει η ζωή του.

Εξάλλου, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του νεαρού ομογενή εκκρεμεί απόφαση δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για διακεκριμένες κλοπές, ενώ με βούλευμα δικαστικού συμβουλίου υποχρεούται να δίνει μία φορά το μήνα το παρών του σε αστυνομικό τμήμα, όρο, όμως, που παραβίασε κατά τον τρέχοντα μήνα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία, που αποστέλλεται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει τις πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.