Στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται και οι συνάδελφοί του, οδηγήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ύστερα από την ομόφωνη απόφαση ανακριτριών και εισαγγελέα να προφυλακιστεί.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά τη συμπληρωματική απολογία που έδωσε για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. 

Είναι ο ένατος βουλευτής του κόμματος, που κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεσή του και σύμφωνα με τον συνήγορό του Νίκο Αντωνιάδη, εντός πέντε ημερών θα προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης με σκοπό το δικαστικό συμβούλιο να άρει την κράτησή του. 

Ο κ. Αντωνιάδης χαρακτήρισε «δικαστικό έγκλημα» την απόφαση για προφυλάκιση του εντολέα του, ενώ κατήγγειλε πως ο εισαγγγελέας της υπόθεσης Ισίδωρος Ντογιάκος «δεν είχε να υποβάλει καμία ερώτηση στον κατηγορούμενο και απλά ζήτησε την προφυλάκισή του».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του, τόνισε πως απολογείται για δύο καραμπίνες που κατείχε νόμιμα στο σπίτι του, η μία μάλιστα ανήκε στον πατέρα του, και οι οποίες είναι κυνηγετικά και όχι πολεμικά όπλα. 

Η κατηγορία είπε είναι «αστεία» και η δίωξη πολιτική. Παράλληλα, επικαλέστηκε δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση που είχε πει πως «το να κατηγορείται ένας βουλευτής για ένα όπλο κάτι υπάρχει πίσω από αυτό». 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασιδιάρης απολογήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για τη βασική κατηγορία της δικογραφίας που αφορά το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και αφέθηκε ελεύθερος με όρους.