Θέμα ωρών θεωρητικά τουλάχιστον είναι η υπόθεση «σύλληψης» του Σήφη, του κροκόδειλου του Ρεθύμνου που έχει γίνει πρωτο θέμα σε εγχώρια αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Η επιχερηση θα γίνει από ειδικούς επιστήμονες και άντρες της ΕΜΑΚ στην λίμνη του Φράγματος των Ποταμών, όπου εδώ και μια εβδομάδα έχει εντοπιστεί το ερπετό.

«Αιχμή του δόρατος» για την επιχείρηση αυτή θα είναι το ειδικό κλουβί που κατασκευάστηκε βάσει διεθνών προδιαγραφών, όπως μεταδίδει το flashnews.gr και το οποίο θα τοποθετηθεί στις όχθες της λίμνης αύριο το μεσημέρι. Η ακριβής τοποθεσία θα καθοριστεί μετά από αυτοψία των ειδικών επιστημόνων που συμμετέχουν στην πρωτοφανή αυτή επιχείρηση για τα ελληνικά δεδομένα.

Εν τω μεταξύ, κυκλοφόρησε από το candianews.gr ένα βίντεο που δείχνει τον «Σήφη» του Ρεθύμνου, να κολυμπά ήσυχα στη λίμνη, παρέα μάλιστα με αγριόπαπιες, τις οποίες δείχνει να μην ενοχλεί, και οι οποίες επίσης κολυμπούν ήρεμα δίπλα του!

Όπως αποφασίστηκε στην διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο και υπο την γενική εποπτεία του ειδικού ερπετολόγου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ. Πέτρου Λυμπεράκη, μόλις προσδιοριστεί ο χώρος, αυτός θα αποκλειστεί και θα απαγορευθεί η οποιαδήποτε προσέγγιση πολιτών, προκειμένου να επικρατήσουν συνθήκες κατά τις οποίες ο κροκόδειλος θα νοιώθει ασφαλής.

Στην συνέχεια θα εγκατασταθεί το ειδικό κλουβί και θα τοποθετηθούν τα αναγκαία δολώματα. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο cretapost.gr ο κ. Λυμπεράκης: «Μπορούμε να στήσουμε διάφορες παγίδες. Αυτό που σκεφτόμαστε αρχικά είναι να κάνουμε μία μεγάλη φάκα που θα βάλουμε το αντίστοιχο "τυράκι" για τον κροκόδειλο που μάλλον θα είναι ένα κοτόπουλο».

Βρήκε τον πατέρα του ο Σήφης

Σε μια μικρή κοινωνία όποως το Ρέθυμνο ήδη έχουν αρχίσει να στρέφονται οι υποψίες κατά συγκεκριμένων ανθρώπων που πιθανώς να είναι οι ιδιοκτήτες του κροκόδειλου. 

Σύμφωνα με το flashnews.gr ο Σήφης άνηκε σε έναν Ρεθεμνιώτη επιχειρηματία, γύρω στα 45, ο οποίος τον αγόρασε όταν ήταν μικρό κροκοδειλάκι για να τον χρησιμοποιήσει ως «ατραξιόν» σε κάποιο από τα νυχτερινά μαγαζιά που διέθετε. 

Ο δικός του κροκόδειλος έχει χαθεί από τα μάτια των συντοπιτών του εδώ και ένα περίπου χρόνο, όσο δηλαδή πιστεύεται πως βρίσκεται και ο Σήφης στη λίμνη. 

Ωστόσο, η αστυνομία ερευνά και την υπόθεση ενός νεαρού που είχε στην κατοχή του έναν κροκόδειλο, τον οποίο μάλιστα αγόρασε πριν από πέντε χρόνια (όσο ακριβώς χρονών πιστεύεται πως είναι και ο Σήφης). 

Ο νεαρός ζει σε ένα χωριό κοντά στη λίμνη του Φράγματος των Ποταμών και, σύμφωνα με πληροφορίες, δυσκολευόταν να αντεπεξέλθει στο «μεγάλωμα» του ζώου που αγόρασε ως... κατοικίδιο, δυσκολευόταν να τον ταΐσει, αλλά και να του αλλάξει νερό, καθώς το ζώο όσο κι αν περνούσαν τα χρόνια δεν έλεγε να... εξημερωθεί.