Διάβημα διαμαρτυρίας απέστειλαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δικηγόροι και εκπρόσωποι των αγωνιζόμενων καθαριστριών καθώς όπως υποστηρίζεται η απολυμένη καθαρίστρια Βασιλική Γκόβα προσήχθη και συνελήφθη μετά από μήνυση που κατέθεσε  αστυνομικός ο οποίος όπως ισχυρίζονται βιαιοπράγησε εναντίον του. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, η δικηγόρος και μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Κούρτοβικ και τέσσερα μέλη του Συντονιστικού Αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, προσήλθαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ζήτησαν να ενημερωθούν σχετικά.  
 
Οι υπεύθυνοι της ΕΛΑΣ δήλωσαν προς την αντιπροσωπεία ότι δεν έχουν ιδία γνώση ούτε για τα γεγονότα, ούτε για το περιεχόμενο της δικογραφίας, παρά μόνον ότι έχουν ληφθεί τέσσερις καταθέσεις (του αστυνομικού που εμφανίζει τον εαυτό του ως παθόντα και τριών συναδέλφων του) και ότι η δικογραφία ακολουθεί τη δικονομική της πορεία. 

Η αντιπροσωπεία βουλευτών, δικηγόρων και καθαριστριών τόνισε ότι δεν νοείται δικογραφία χωρίς κλήτευση των καθαριστριών-συναδελφισσών της παθούσας και ενοχοποιούμενης-αγωνιζόμενης καθαρίστριας και χωρίς ενσωμάτωση του φωτογραφικού και οπτικοαουστικού υλικού (video) πού ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποδεικνύει την απρόκλητη και ακραία αστυνομική βία. Διαρκούσης της ενημερώσεως ανακοινώθηκε στην αντιπροσωπεία ότι ήδη η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή να πάψει η κράτηση της νοσηλευόμενης στο ΚΑΤ τραυματισμένης καθαρίστριας.
 
Εν συνεχεία η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκε την κ. Βασιλική Γκόβα στο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται και της μετέφερε ευχές ταχείας ανάρρωσης και μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.