current views are: 1

11 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση20:40

Ολοκληρώθηκαν τα «μαθήματα» της Αστυνομίας

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές – προληπτικές δράσεις της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Δημοσίευση 20:40’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές – προληπτικές δράσεις της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές – προληπτικές δράσεις της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με ομιλίες και επισκέψεις αστυνομικών σε σχολεία, ορφανοτροφεία, φυλακές και ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, καθ’ όλη τη σχολική χρονιά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Αστυνομία δίπλα στον άνθρωπο», στις σχολικές μονάδες, καταρτισμένοι αξιωματικοί, ανέπτυξαν το αντικείμενο και τη σημασία της οδικής ασφάλειας σε δημοτικά σχολεία, ενώ σε γυμνάσια και λύκεια της Περιφέρειας, εκτός από θέματα τροχαίας, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα που σχετίζονται με τον εκφοβισμό και την ασφάλεια στο διαδίκτυο, καθώς και ζητήματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, όσον αφορά το επάγγελμα του αστυνομικού.

Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος στα σχολεία της Περιφέρειας, καθορίστηκαν σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, προς την οποία απευθύνονται από την ΕΛ.ΑΣ. θερμές ευχαριστίες για την επαγγελματική καθοδήγηση και την αγαστή συνεργασία.

Για την πραγματοποίηση και την επιτυχία, των ενημερωτικών διαλέξεων επιλέχτηκαν Αξιωματικοί έμπειροι και εξειδικευμένοι στο αντικείμενο της κάθε διάλεξης, ενώ οι ομιλίες για τον εκφοβισμό στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά από επιστήμονες – ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη σχολική χρονιά 2013 -2014, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν 140 διαλέξεις σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, 40 διαλέξεις σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για το ζήτημα του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, όσον αφορά το επάγγελμα του αστυνομικού, καθώς και 25 διαλέξεις για το ζήτημα του εκφοβισμού στο διαδίκτυο.

Παράλληλα ο τέως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αντιστράτηγος ε.α. κ. Αθανάσιος Ματσίκας, συνοδευόμενος από Αξιωματικούς του Σώματος, επισκέφτηκε κατ’ επανάληψη το κατάστημα κράτησης Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, ενώ αντάλλαξε απόψεις με τους τροφίμους που φοιτούν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων πραγματοποιήθηκε δωρεά στη βιβλιοθήκη της Φυλακής, 391 βιβλίων ποικίλου περιεχομένου, 100 ημερολόγιων, 36 περιοδικών, ενώ προσφέρθηκαν επίσης ενδύματα και είδη υγιεινής τα οποία συγκεντρώθηκαν τόσο από αστυνομικούς, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας όσο και από δωρεές των Ιερών Μητροπόλεων Ηλείας και Πατρών.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ανταποκρίθηκε θετικά σε πληθώρα αιτημάτων, δημοτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τοπικών σωματείων για συμμετοχή αξιωματικών της σε ημερίδες που διοργανώνονταν.

Επισημαίνεται ότι σκοπός του προγράμματος η «Αστυνομία δίπλα στον άνθρωπο» ήταν να αξιοποιηθεί η διαδραστική λειτουργία των ενημερωτικών διαλέξεων, καθώς προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά και τους εφήβους κυρίως, αλλά και γενικότερα σε άτομα ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων, να αντλήσουν – πρωτογενώς – γνώσεις και εμπειρίες, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν, να υποβάλλουν τα ερωτήματα και τις απόψεις τους και να διαμορφώσουν άποψη για θέματα που απασχολούν το κοινωνικό ενδιαφέρον.

Υπογραμμίζεται ότι η Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης.


σχετικα αρθρα