Μπορεί ο διάσημος «Σήφης», ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου,να μην έχει ακόμα «συλληφθεί» ήδη όμως άρχισαν οι έριδες για το πού θα πάει. 

Από τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η διαδικασία τοποθέτησης των παγίδων και τώρα όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν οπλιστεί με υπομονή και περιμένουν το νεύμα του κροκόδειλου. Στην επιχείρηση σύμφωνα με το cretapost συμμετέχουν ο διευθυντής της διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, ο ερπετολόγος από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πέτρος Λυμπεράκης, η ΕΜΑΚ με υπεύθυνο τον κ. Τσικαλά αλλά και πλήθος επιστημόνων.

Στο σημείο αν και δεν επιτρέπεται καθώς πρέπει να επικρατεί πλήρης ηρεμια για να εμφανιστεί ο Σήφης έχει μαζευτεί πλήθος πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών η δημοτική αρχή του Αμαρίου, κάτοικοι της περιοχής αλλά και τουρίστες που με τις φωτογραφικές τους μηχανές αποθανατίζουν την διαδικασία.

Οι κάτοικοι της περιοχής θέλουν να παραμείνει στο σημείο ο κροκόδειλος πιστεύοντας ότι θα τους βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής.

«Θέλουμε να μείνει εδώ ο κροκόδειλος και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούμε για να βοηθήσουμε τουριστικά την περιοχή μας. Το Αμάρι και συγκεκριμένα το Φράγμα Ποταμών μπορεί να αποτελέσει έναν σπουδαίο τουριστικό προορισμό έχοντας εδώ τον κροκόδειλο», δήλωσε στο cretapost ο δήμαρχος Αμαρίου, Στέφανος Σημαντήρας.