Κανένας φοιτητής δεν πρέπει να αναστατώνεται για τις μετεγγραφές, τονίζει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Alpha», «κάναμε μια προσθήκη στη Βουλή γιατί στην προηγούμενη ρύθμιση είχαν παραλειφθεί οι πραγματικά φτωχοί, οι μονογονεϊκές οικογένειες ή οι οικογένειες με ένα παιδί αλλά χωρίς εισοδήματα, με όριο βέβαια το 10% επί των αιτήσεων που θα υποβληθούν και με κριτήριο και σειρά την επίδοση του μαθητή, ακριβώς όπως ίσχυε δηλαδή πρόπερσι η διάταξη. Την επαναφέραμε και την προσθέσαμε στις άλλες διατάξεις που είχε ψηφίσει η Βουλή».

Ο υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι πρέπει να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση για να εφαρμοστεί ο νόμος.

«Αλλά αυτή η Υπουργική Απόφαση, δεν βάζει όρους και προϋποθέσεις στις μετεγγραφές, αυτά τα θέτει ο ίδιος ο νόμος. Η Υπουργική Απόφαση θα ορίζει πράγματα όπως το πότε θα κάνουν αίτηση, πού θα την κάνουν, τεχνικά πράγματα τα οποία θα βγουν μόλις τελειώσουν οι καταθέσεις των μηχανογραφικών, για να αρχίσει η διαδικασία όταν θα βγουν τα αποτελέσματα, πού μπήκε ο καθένας. Δεν είναι της παρούσης» συνέχισε ο Ανδρέας Λοβέρδος και προσέθεσε:

«Λένε ότι καθυστερούν κάποιοι γονείς να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τα παιδιά τους, διότι περιμένουν να διευκρινίσω εγώ τι ορίζει ο νόμος. Ο νόμος ορίζει αυτά που ορίζει. Δεν θα συμπληρώσω εγώ τον νόμο με την απόφαση. Δεν έχω δικαίωμα να το κάνω αυτό».

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε επίσης ότι, «όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αν υπάρξει -τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ λένε πως θα υπάρξει- η υπερπληθώρα στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και η απερήμωση των περιφερειακών πανεπιστημίων. (...) Θα συζητήσουμε στη Βουλή τα μέτρα διευκόλυνσης των Ιδρυμάτων για να κάνουν τη δουλειά τους».