Λοβέρδος: Ο νόμος ορίζει τις προϋποθέσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών

Λοβέρδος: Ο νόμος ορίζει τις προϋποθέσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών

Κανένας φοιτητής δεν πρέπει να αναστατώνεται για τις μετεγγραφές, τονίζει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Alpha», «κάναμε μια προσθήκη στη Βουλή γιατί στην προηγούμενη ρύθμιση είχαν παραλειφθεί οι πραγματικά φτωχοί, οι μονογονεϊκές οικογένειες ή οι οικογένειες με ένα παιδί αλλά χωρίς εισοδήματα, με όριο βέβαια το 10% επί των αιτήσεων που θα υποβληθούν και με κριτήριο και σειρά την επίδοση του μαθητή, ακριβώς όπως ίσχυε δηλαδή πρόπερσι η διάταξη. Την επαναφέραμε και την προσθέσαμε στις άλλες διατάξεις που είχε ψηφίσει η Βουλή».

Ο υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι πρέπει να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση για να εφαρμοστεί ο νόμος.

«Αλλά αυτή η Υπουργική Απόφαση, δεν βάζει όρους και προϋποθέσεις στις μετεγγραφές, αυτά τα θέτει ο ίδιος ο νόμος. Η Υπουργική Απόφαση θα ορίζει πράγματα όπως το πότε θα κάνουν αίτηση, πού θα την κάνουν, τεχνικά πράγματα τα οποία θα βγουν μόλις τελειώσουν οι καταθέσεις των μηχανογραφικών, για να αρχίσει η διαδικασία όταν θα βγουν τα αποτελέσματα, πού μπήκε ο καθένας. Δεν είναι της παρούσης» συνέχισε ο Ανδρέας Λοβέρδος και προσέθεσε:

«Λένε ότι καθυστερούν κάποιοι γονείς να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τα παιδιά τους, διότι περιμένουν να διευκρινίσω εγώ τι ορίζει ο νόμος. Ο νόμος ορίζει αυτά που ορίζει. Δεν θα συμπληρώσω εγώ τον νόμο με την απόφαση. Δεν έχω δικαίωμα να το κάνω αυτό».

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε επίσης ότι, «όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αν υπάρξει -τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ λένε πως θα υπάρξει- η υπερπληθώρα στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και η απερήμωση των περιφερειακών πανεπιστημίων. (...) Θα συζητήσουμε στη Βουλή τα μέτρα διευκόλυνσης των Ιδρυμάτων για να κάνουν τη δουλειά τους».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο