Να αγνοήσουν την υπουργική απόφαση και να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους αυτή την Κυριακή, καλεί τα μέλη της η ΓΣΕΒΕΕ.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ, η υπουργική απόφαση θα οδηγήσει σε εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και λειτουργεί ως ταφόπλακα για την εγχώρια οικονομία και τον πραγματικό ανταγωνισμό.

«Δεν είναι προς όφελος του τουρισμού και της ανάπτυξης, αλλά μόνο προς όφελος των συμφερόντων μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων. Αυτό προκύπτει και από όλα τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου εφαρμογής της απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων για 7 Κυριακές τον χρόνο, σύμφωνα με τα οποία δεν προέκυψε αύξηση του τζίρου. Στην έρευνα οικονομικού κλίματος του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ μόνο 4,2% των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση του τζίρου μετά την εφαρμογή του μέτρου», τονίζει η Ομοσπονδία και προσθέτει:

«Αντίθετα, στη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων παρατηρήθηκε αύξηση του λειτουργικού κόστους και μειωμένη ζήτηση, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».

«Σε ένα οικονομικό περιβάλλον, όπου τα εισοδήματα έχουν καταρρεύσει μεσοσταθμικά πάνω από 40%, αποτελεί οικονομικό παράδοξο να αναμένουμε αύξηση της κατανάλωσης μόνο και μόνο επειδή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά 365 μέρες τον χρόνο», καταλήγει η ΓΣΕΒΕΕ.

Υπενθυμίζεται πως η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ και η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας) καταθέτουν από κοινού προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης, ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινή αναστολή και ακύρωση της απόφασης.