Το φως της δημοσιότητας βλέπουν η απολογία του προφυλακισμένου, εδώ και ένα 24ωρο, Ηλία Κασιδιάρη και του σκεπτικού με το οποίο οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν να τον θέσουν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου και τον εισαγγελέα, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο βουλευτής «ανήκει στην στενή ηγετική ομάδα δίπλα στον αρχηγό από το 2011 ως υπεύθυνος κομματικής ιδεολογίας και εκπαίδευσης στελεχών, αξίωμα που του απονεμήθηκε από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Διευθύνει, κατευθύνει, καθοδηγεί, εκπαιδεύει και καθορίζει πλαίσιο δράσης».

Παράλληλα τονίζουν στο 27σέλιδο σκεπτικό: 

«Ο κατηγορούμενος, όπως και οι λοιποί συγκατηγορούμενοι του κατείχαν τα όπλα αυτά με σκοπό τη διακίνησή τους στα μέλη και στα στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία εξασκούνται στη χρήση πυροβόλων όπλων, όχι μεμονωμένα και ατομικά, αλλά στα πλαίσια της ένταξής τους στην οργάνωση, προκειμένου να είναι ανά πάσα στιγμή εκπαιδευμένοι προς επίδειξη δύναμης και ισχύος, ενώ πολλοί εξ' αυτών έχουν ήδη καταληφθεί να κατέχουν παράνομα κάθε είδους όπλα».

Διαβάστε το σκεπτικό των ανακριτριών.

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε την δίωξή του ως πολιτική, ενώ χαρακτηρίζει ως «αντισυνταγματικό» τον χαρακτηρισμό «εγκληματική οργάνωση» που αποδίδεται στη Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε την απολογία του Ηλία Κασιδιάρη.