current views are: 5

12 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση12:26

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κερατέα – Κάηκαν σπίτια (Εκτενές φωτορεπορτάζ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στην Κερατέα Αττικής.

Δημοσίευση 12:26’
αρθρο-newpost

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στην Κερατέα Αττικής.

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε  το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κερατέα Αττικής, με τους ανέμους να δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο τους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Κώστα Λεβαντή, τουλάχιστον δύο ίσως και τρεις κατοικίες στον οικισμό Λουτρό, κοντά στη Δεψέλιζα παραδόθηκαν στις φλόγες.

Ο κ. Λεβάντης εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανές αναζωπυρώσεις, καθώς μετά τη δύση του ηλίου έχουν σταματήσει οι ρίψεις νερού των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων που επιχειρούσαν στην περιοχή. Μάλιστα, ζητήθηκε η συνδρομή του στρατού.

Οι τοπικές αρχές πάντως κάνουν λόγο για εμπρησμό, καθώς η πυρκαγιά εκδηλώθηκε με διαφορά λίγης ώρας σε δύο μέτωπα. Το πρώτο μέτωπο ξέσπασε στις 14:55 σε δασική περιοχή στη θέση Σάκκα με χαμηλή βλάστηση, ενώ το δεύτερο εκδηλώθηκε στις 15:26 στη θέση Λάκιζα με πεύκα.

Επί τόπου επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρα τμήμα και έξι οχήματα των δήμων και 50 στρατιώτες.

Φωτιές σε Εύβοια και Κιλκίς

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στην Εύβοια.

Η φωτιά στην περιοχή Λέπουρα Αλιβερίου ξέσπασε το πρωί στις 11:40 σε δύσβατο σημείο με χαμηλή βλάστηση. Πριν λίγο αναζωπυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένη περιοχή. 

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 οχήματα με 40 πυροσβέστες, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα, πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Μπακέικα στο Κιλκίς, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το απόγευμα, χωρίς να απειληθούν σπίτια.

Νωρίτερα, είχε εκδηλωθεί φωτιά και στην περιοχή Πεδινό Κιλκίς, η οποία κι αυτή τέθηκε υπό έλεγχο. Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 1000 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών. Στο σημείο επιχείρησαν 13 οχήματα με 32 πυροσβέστες.


σχετικα αρθρα