current views are: 2

12 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση16:37

Το μυστήριο με το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου και ο Εμίρης του Κατάρ

«Θολό» παραμένει -αν και καταγάλανο- το τοπίο γύρω από την αγοραπωλησία (;) του διάσημου «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο.

Δημοσίευση 16:37’
αρθρο-newpost

«Θολό» παραμένει -αν και καταγάλανο- το τοπίο γύρω από την αγοραπωλησία (;) του διάσημου «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο.

«Θολό» παραμένει -αν και καταγάλανο- το τοπίο γύρω από την αγοραπωλησία (;) του διάσημου «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο.

Η εμπλοκή του ονόματος του Εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί -μέσω εταιρείας συμφερόντων του- στην αγορά έκτασης 15.000 στρεμμάτων πυροδότησε αντιδράσεις στο νησί των Επτανήσων, αφού σε αυτά φέρονται να συμπεριλαμβάνονται η περιοχή της ακτής του «Ναυαγίου» και η έκταση της Μονής του Αγίου Γεωργίου των Γκρημνών.

Στα σημεία εμφανίζεται να διατηρεί ιδιοκτησιακούς τίτλους η εκκλησία, με τον Μητροπολίτη Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο να δηλώνει την Πέμπτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η Εκκλησία δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην περιοχή σημειώνοντας πως με το θέμα ασχολούνται ήδη οι νομικοί σύμβουλοι της Μητρόπολης Ζακύνθου».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων στο ενδιαφερόμενο επενδυτή είναι σε αρχικό στάδιο και πως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Μία μέρα όμως μετά, σημειώθηκε αντίδραση εκ μέρους παραγόντων, κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Διάψευση για την ακτή

Ένας δικηγόρος και ένας μηχανικός, οι οποίοι δηλώνουν εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη και πωλητή της έκτασης που μεταβιβάστηκε πρόσφατα, του Γεωργίου Χάρου, με επιστολή τους προς τον μητροπολίτη Χρυσόστομο, που κοινοποίησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαβεβαιώνουν ότι στην πωληθείσα έκταση δεν περιλαμβάνεται καμία έκταση της Μονής του Αγίου Γεωργίου των Γκρημνών, ούτε η περιοχή της ακτής «Ναυαγίου».

Οι ίδιοι επισήμαναν ότι η πώληση έγινε με κριτήριο την αξιοπιστία των αγοραστών και τη μεγάλη ευκαιρία για επενδύσεις στο νησί.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης σχολίασε στο πρακτορείο: «Δεν έχω πλήρη εικόνα της επιστολής. Θα χαρώ πολύ αν έχουν τα πράγματα όπως περιγράφονται».

Μπίζνες και… εμιράτο

Πληροφορίες από την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου κάνουν λόγο για κατάθεση συμβολαίου 9 εκατ. ευρώ και προκαταβολής 400 χιλιάδων ευρώ για το φόρο μεταβίβασης. Το ακίνητο όμως αυτό η εφορία φέρεται να το κοστολογεί με υπερδιπλάσια αξία.

Σημειώνεται ότι ο Εμίρης του Κατάρ πριν από έναν, περιπου χρόνο, αγόρασε έναντι 5,6 εκατ. ευρω το νησί Οξυά, επίσης στο Ιόνιο Πέλαγος, με στόχο, όπως όλα δείχνουν, τη δημιουργία ενός υπερπολυτελούς θερέτρου με ξενοδοχεία, τουριστικά χωριά, συγκρότημα καταστημάτων, μαρίνες, πλωτές αποβάθρες, ελικοδρόμια.

Συνολικά φέρεται να έχει πλέον στην κατοχή του οκτώ ελληνικά νησιά. Ένα μίνι… εμιράτο.


σχετικα αρθρα