Την δέσμευσή του ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουν προσληφθεί οι 1250 νοσηλευτές μέσω ΑΣΕΠ εξέφρασε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος κατά την τελετή ορκωμοσίας διορισμού νοσηλευτών στον Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς "Οι Άγιοι Ανάργυροι".

Όπως επανέλαβε, μέσα σε πέντε εβδομάδες έχουν ήδη προσληφθεί και εργάζονται 876 νοσηλευτές. "Ήταν μια προσωπική δέσμευση που ανέλαβα να επιταχύνω τις διαδικασίες και είμαι περήφανος να λέω ότι την φέρνω σε πέρας", τόνισε μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας και επισήμανε ότι με πράξεις απαντούμε "σε όσους μας έλεγαν μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ ότι από σήμερα θα απολύσουμε προσωπικό από τον δημόσιο τομέα. Έλεγαν ψέματα".

Ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στις ελλείψεις προσωπικού στο εν λόγω νοσοκομείο τόνισε απευθυνόμενος στους νοσηλευτές ότι υπάρχουν ακόμα και σήμερα περιπτώσεις όπου ένας νοσηλευτής καλείται να εξυπηρετήσει ακόμα και 30 ασθενείς.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε επίσης στα βραχυπρόθεσμα σχέδια του για τα νοσοκομεία λέγοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, ψηφιοποιημένο ούτως ώστε να λειτουργεί σε ημερήσια βάση και να γνωρίζει το κράτος ποιες είναι οι δαπάνες αλλά και τα έσοδα των νοσοκομειακών μονάδων αλλά και να καταγράφονται τα υλικά που υπάρχουν στα φαρμακεία και τις αποθήκες των νοσοκομείων .