Δύο πράγματα μπορεί να συμβούν αν αποφασίσετε να ανοίξετε λίγο το χρώμα των μαλλιών σας: είτε να σας αρέσει πολύ είτε να το μετανιώσετε. Για να μη νιώσετε το δεύτερο... δείτε τον οδηγό ανοίγματος χρώματος για κάθε απόχρωση μαλλιών. 

Αν τα μαλλιά σας είναι μαύρα και δεν τα έχετε βάψει ποτέ τότε μερικές σοκολατένιες ανταύγειες είναι ότι πρέπει. Αυτές θα φωτίσουν τα μαλλιά σας και θα τους δώσουν νέα ζωή. 

Αν τα μαλλιά σας είναι φυσικά ξανθά τότε θα ήταν ωραίο να προτιμήσετε μία χρυσή σομπρέ απόχρωση. Και το σομπρέ είναι το υποκατάστατο του ομπρέ. Όταν δηλαδή δε είστε φαν του ομπρέ μπορείτε να διαλέξετε απλά ένα πιο φυσικό ξεθώριασμα στο χρώμα των μαλλιών σας, το οποίο είναι επίσης τέλειο για το καλοκαίρι. 

Αν τα μαλλιά σας είναι καστανά-σοκολατένια μπορείτε να τα φωτίσετε βάζοντάς τους λίγο κόκκινο. 

Αν έχετε ανοιχτά καστανά μαλλιά μπορείτε να τα φωτίσετε κάνοντάς τους μερικές χρυσές ανταύγειες. Θα σας δώσουν το look της ηλιοκαμένης. 

Αν είστε φυσική κοκκινομάλλα μπορείτε να κρατήσετε ένα ελαφρύ κόκκινο στις ρίζες και να δημιουργήσετε ένα χρυσό ομπρέ προς τα κάτω. 

Αν τα μαλλιά σας είναι σκούρα ξανθά μπορείτε να αφήσετε τις ρίζες σας στο φυσικό τους χρώμα και να ανοίξετε τα υπόλοιπα μαλλιά σας κάνοντάς τους σομπρέ.

Αν είστε φυσική ξανθιά μπορείτε να φωτίσετε όλο το πρόσωπό σας προσθέτοντας μερικές ανταύγειες, είτε πιο σκούρες είτε πιο ανοιχτές σε όλα τα μαλλιά σας. 

Αν είστε σύμφωνα με το faysbook.gr, πολύ ανοιχτή ξανθιά δεν μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για να φωτίσετε ακόμα περισσότερο τα μαλλιά σας. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι μερικές χρυσές ανταύγειες γύρω από το πρόσωπό σας.