Οι θερινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας αποτελούν την ελπίδα των εμπόρων της Θεσσαλονίκης να περιορίσουν τις ζημιές όλης της χρονιάς.

Σε πολλές περιπτώσεις η μείωση τιμών υπερβαίνει το 50%.

«Δυστυχώς η αγορά είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Πέτρος Φιλιππίδης, προσθέτοντας ότι «οι αποθήκες είναι γεμάτες και οι έμποροι είναι πανέτοιμοι να ανταποκριθούν σε κάθε επιθυμία των καταναλωτών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να βρουν αυτό που επιθυμούν σε πολύ χαμηλή τιμή».

Για την Κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ο κ. Φιλιππίδης επεσήμανε ότι το μήνυμα των εμπόρων είναι ξεκάθαρο, αφού με 96% δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν μια τέτοια εξέλιξη και σημείωσε: «οι Κυριακές είναι για την οικογένεια και όχι για ψώνια στα μαγαζί».

Ο κ. Φιλιππίδης επεσήμανε ότι οι κυρώσεις είναι πολύ αυστηρές εάν διαπιστωθεί ότι δεν ακολουθούνται πιστά οι υποχρεώσεις των εμπόρων απέναντι στο καταναλωτικό κοινό.

Σύμφωνα με το νόμο είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, ενώ η αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης είναι προαιρετική.