Ως δικαστική απόφαση σκοπιμότητας παρουσιάζει σε επιστολή του ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος,  την ανακοίνωση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχολιάζοντας στην επιστολή την ποινή που έλαβε τονίζει ότι «είμαι εξιλαστήριο θύμα και παρακαλώ τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να ζητήσουν το φάκελο της υπόθεσής μου και να ενημερωθούν για τον τρόπο που σπιλώθηκε το όνομά μου, επετεύχθη ο εξωραϊσμός μου από την πολιτική ζωή του τόπου, και οδηγήθηκα στη φυλακή "χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο και μετά από έξι αλλαγές του εναντίον μου κατηγορητηρίου».

«Στη φυλακή μέσα από μια μακρά διαδρομή προσφοράς στην πατρίδα, τη Θεσσαλονίκη, τη νεολαία, απολύτου σεβασμού στο Σύνταγμα και τους νόμους και χωρίς απόκτηση κάποιου σημαντικού περιουσιακού στοιχείου τα τελευταία 25 χρόνια! Στη φυλακή ένας αθώος! Εξιλαστήριο θύμα», καταλήγει ο κ. Παπαγεωργόπουλος.