Μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία στην Αττική, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2014 για την περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Αναλυτικά τα αποτέλεσμα

 · Μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων σε σχέση με το Α΄ εξάμηνο του 2013 σε ποσοστό -29,2% (80 έναντι 113 δηλαδή σε απόλυτους αριθμούς 33 λιγότερα), καθώς και μείωση των νεκρών σε ποσοστό -33,6% (81 έναντι 122 δηλαδή σε απόλυτους αριθμούς 41 λιγότεροι) και

 · Μείωση των σοβαρών ατυχημάτων σε σχέση με το Α΄ εξάμηνο του 2013 σε ποσοστό -28,4% (116 έναντι 162 δηλαδή σε απόλυτους αριθμούς 46 λιγότερα), καθώς και μείωση των νεκρών σε ποσοστό -29,7% (130 έναντι 185 δηλαδή σε απόλυτους αριθμούς 55 λιγότεροι).

 «Το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων δυστυχώς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κακή νοοτροπία και της δικής μας άσχημης συμπεριφοράς. Εκεί βρίσκεται το κλειδί για να δούμε πραγματικά αποτελέσματα στον τομέα της οδικής ασφάλειας» τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας.

Οι δράσεις της Τροχαίας

· Εποχούμενες φανερές περιπολίες.

· Συγκρότηση συνεργείων για βεβαίωση συγκεκριμένων και επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα (υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση σηματοδοτών, μέθη κ.λπ.) επιτείνουν τα δυσάρεστα αποτελέσματά του (μη χρήση ζώνης ασφαλείας, κράνους κ.λπ.) ή δημιουργούν προβλήματα στην ασφάλεια της κυκλοφορίας (επικίνδυνοι ελιγμοί, αυτοσχέδιοι αγώνες, υπέρβαρα, επισφαλής φόρτωση, ΚΤΕΟ κ.λπ.)

· Συντονισμένες ειδικές εξορμήσεις με συμμετοχή και των -3- Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) για ευρύτερους και εξειδικευμένους ελέγχους, εκεί όπου δημιουργείται ειδικό πρόβλημα, τοπικό ή ορισμένης παραβατικότητας (π.χ. αυτοσχέδιοι αγώνες, παραβατικότητα Ε.Δ.Χ. (ταξί) οχημάτων, λειτουργία κέντρων διασκεδάσεως, έλεγχος βαρέων οχημάτων).