Σε πέντε περιπτώσεις απεγκλωβισμού πολιτών που είχαν «εγκλωβιστεί» μέσα στα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, εξαιτίας των πλημμυρισμένων δρόμων, προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε «πλημμύρα» στους δρόμους της πόλης και τα ορμητικά νερά έφθαναν και κάλυπταν σχεδόν το ύψος της πόρτας των αυτοκινήτων.

Οι περιπτώσεις απεγκλωβισμού έγιναν στο κέντρο της πόλης , στη Μουδανίων (2 περιπτώσεις) και κοντά στο χωριό Αγία Παρασκευή, όταν υποχώρησε γεφυράκι, με αποτέλεσμα μια γυναίκα που οδηγούσε αυτοκίνητο και διερχόταν της γέφυρας να εγκλωβιστεί σ’ αυτό. Στη συνέχεια, με την κινητοποίηση των πολιτών και της Υπηρεσίας απεγκλωβίστηκε.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από νωρίς το πρωί προσπαθούσαν να να ανταποκριθούν σε όλες τις κλήσεις που δέχθηκαν και συνεχίζουν να δέχονται από πολίτες.

Στο μεταξύ, οι κλήσεις που δέχεται η Πυροσβεστική ξεπερνούν τις 100 και οι δυνάμεις της Υπηρεσίας επιχειρούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο δυτικό της τμήμα. Πρόκειται, κυρίως για αντλήσεις υδάτων από ισόγεια και υπόγεια οικοδομών και καταστήματα.

Εξάλλου, από τα ξημερώματα, η Πυροσβεστική προχώρησε σε πέντε κοπές δέντρων, τα οποία είχαν πέσει εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων – χωρίς, ωστόσο να αναφερθεί τραυματισμός – στην οδό Κανάρη, στην Αδριανουπόλεως, στην Παναγία Φανερωμένη και στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Με δυσκολία η κυκλοφορία

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων, σε σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπως είναι η περιοχή του Βαρδαρίου, η οδός Εθνικής Αμύνης, αλλά και πολλές συμβολές οδών και κεντρικών διασταυρώσεων.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, η κυκλοφορία διεξάγεται δύσκολα. Επίσης, προβλήματα υπάρχουν στην περιοχή της Πυλαίας και της Θέρμης από συσσώρευση υδάτων, ωστόσο, έχουν ληφθεί μέτρα και ως αποτέλεσμα δεν καταγράφηκε εγκλωβισμός οχημάτων.

Εξάλλου, άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την επιδιόρθωση βλαβών που είχαν θέσει εκτός λειτουργίας σηματοδότες σε ορισμένα σημεία του κέντρου της πόλης. Σύμφωνα με τις Αρχές, δεν καταγράφηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία.