Καθοριστικές είναι οι επόμενες ώρες για τα δύο ανήλικα παιδιά που τραυματίστηκαν από την έκρηξη σε βιοτεχνία βεγγαλικών στο Ζευγολατιό.

Τα δύο παιδιά νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα ενταντικής θεραπείας του νοσοκομείου «Παίδων Αγία Σοφία» και φέρουν σοβαρά εγκαύματα στο σώμα τους, ενώ αναπνέουν με τεχνιτή υποστήριξη. Οι γιατροί δίνουν πραγματική μάχη με το χρόνο για τα σώσουν.

Την ίδια ώρα, στον απολογισμό της χθεσινής οικογενειακής τραγωδίας, έχει προστεθεί και η πολύ δύσκολη κατάσταση της υγείας του ιδιοκτήτη της αποθήκης που έχει καθολικά εγκαύματα και νοσηλεύεται στο Θριάσιο.

Τόσο ο ιδιοκτήτης, όσο και ο επίσης τραυματίας αδερφός του τραυματίστηκαν καθώς βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο παραγωγής και εμπορίας ειδών πυροτεχνίας. Πρόκειται για τον 39χρονο Ευθύμιο Κανελλόπουλο και τον αδερφό του Σωτήρη 38 ετών, καθώς και τα παιδιά του πρώτου, ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι ηλικίας 8 και 13 ετών αντίστοιχα που τραυματίστηκαν αφού η βιοτεχνία είναι δίπλα στο σπίτι τους. 

Το χρονικό της τραγωδίας στο Ζευγολατιό

Ακόμη ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική δεν έχουν καταφέρει να διαπιστώσουν την αιτία της έκρηξης. Και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για την οικογένεια με τα καλύτερα λόγια τονίζοντας ότι πρόκειται για πολύ ήσυχη και αγαπημένη οικογένεια, ενώ υποστηρίζουν ότι η βιοτεχνία πληρούσε όλες τις προυποθέσεις λειτουργίας και ο ιδιοκτήτης ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός. 

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν τι συνέβη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πάντως, λίγο πριν την έκρηξη τα δύο αδέρφια πραγματοποιούσαν εργασίες στην αποθήκη και τα παιδιά έπαιζαν στην αυλή. 

Σχετικά με την υγεία των ανηλίκων, «Στις 15:30 της Δευτέρας διεκομίσθησαν μέσω ΕΚΑΒ από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου 2 παιδιά ηλικίας 8 και 13 ετών. Τα παιδιά νοσηλεύονται στην ΜΕΘ με πολλαπλά εγκαύματα, σε βαριά κατάσταση, υπό μηχανική αναπνευστική υποστήριξη. Η κατάστασή τους παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη» αναφέρει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων. 

Οι φωτογραφίες από το korinthostv είναι ενδεικτικές της καταστροφής.