current views are: 4

16 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση09:58

Συνελήφθη ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης έπειτα από πυροβολισμούς στην Αθήνα (φωτό)

Συνελήφθη λίγο πριν τη μία ο καταζητούμενος για τρομοκρατία Νίκος Μαζιώτης. 

Δημοσίευση 09:58’
αρθρο-newpost

Συνελήφθη λίγο πριν τη μία ο καταζητούμενος για τρομοκρατία Νίκος Μαζιώτης. 

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Συνελήφθη λίγο πριν τη μία το μεσημέρι ο καταζητούμενος για τρομοκρατία Νίκος Μαζιώτης.  Η ανταλλαγή πυροβολισμών στο κέντρο της Αθήνας ήταν η αιτία για να βρεθούν οι αστυνομικοί μπροστά στον επί τρία χρόνια νούμερο ένα καταζητούμενο από την ΕΛ.ΑΣ.

Η Αντιτρομοκρατική έχει αποκλείσει τον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται ο τραυματίας Μαζιώτης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό συνεργών του στο κέντρο της Αθήνας.  Πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι η Αντιτρομοκρατική είχε επιχειρησιακό σχέδιο καθώς γνώριζε ότι βρίσκεται στην Αθήνα και ο τρομοκράτης είχε ακόμα έναν συνεργό στο κέντρο της Αθήνας. Καθόλου τυχαία δεν θεωρείται η σημερινή επιχείρηση «Θησέας» για το παρεμπόριο στην Αθήνα. Επίσημα ωστόσο δεν υπάρχει επιβεβαίωση.

 Ο Μαζιώτης ήταν μεταμφιεσμένος φορώντας περούκα όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, κ. Φωτόπουλος δήλωσε στο newpost ότι ο 29χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από πυρά του τρομοκράτη δεν διατρέχει κίνδυνο και φέρει ελαφρύ τραύμα στο μηρό. 

Το «πρωτοφανές» χρονικό

Όλα άρχισαν όταν στην οδό Μητροπόλεως δόθηκε σήμα στους αστυνομικούς να σπεύσουν στο σημείο καθώς υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού. Η περιοχή γέμισε αμέσως άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 

Νωρίτερα, στις 12. 35 ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισε έναν άνδρα να κινείται ύποπτα, επιχειρήθηκε έλεγχος, και άρχισαν οι πυροβολισμοί μέσα στον κόσμο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο Μαζιώτης πυροβόλησε πρώτος όταν κατάλαβε ότι έγινε αντιληπτός. Μαζί του έφερε σε σακίδιο που είχε πάνω του και χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαζιώτης μπήκε σε κατάστημα με σακίδια και ο ιδιοκτήτης είδε να φέρει πάνω του όπλο και έτσι ειδοποίησε την αστυνομία μόλις ο «ύποπτος» έφυγε. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μαζιώτης θα επιχειρούσε ληστεία στο κέντρο. Οι Μαζιώτης πάντως σύμφωνα με περιγραφές κατοίκων ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς δύο φορές. Στη μία περίπτωση, όταν επιχείρησε να μπει σε ταξί κοντά στην Πλάκα και στην άλλη προσπαθώντας να διαφύγει προς το Μοναστηράκι. 

Η περιοχή πάντως ήταν γεμάτη αστυνομικούς λόγω και της επίχειρησης Θησέας που ήταν σε εξέλιξη και καθώς φαίνεται ο Νίκος Μαζιώτης δεν το γνώριζε, ενώ η Αντιτρομοκρατική ήξερε ότι ο τρομοκράτης κινούταν στο κέντρο της Αθήνας τον τελευταίο καιρό.

Τραυματίας από τη συμπλοκή είναι ένας αστυνομικός, ενώ δύο διερχόμενοι τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός, και ο ίδιος ο Νίκος Μαζιώτης τραυματίστηκε σοβαρά στον δεξί ώμο. Ο Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. 

Ο αστυνομικός τραυματίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, νοσηλεύεται στο 401 και δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Δημήτρη Παπαγιαννίδη, με ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν από το σημείο της συμπλοκής δύο τραυματίες. Ο  αυστραλός υπήκοος ο οποίος και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και ένας «αγνώστων σε εμένα στοιχείων άνδρας» ο οποίος και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε «συναγερμό» και όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε τμήματα του κέντρου της Αθήνας βρίσκονται στο δρόμο για τον εντοπισμό υποστηρικτικής ομάδας του τρομοκράτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης θεωρείται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και παρέμενε άφαντος από το 2011. Η Αντιτρομοκρατική είχε σε πολλά χτυπήματα εκτιμήσει ότι ο Μαζιώτης είναι ακόμα ενεργός με χαρακτηριστικότερο όλων την επίθεση στο κέντρο της Αθήνας με εκρηκτικά στις 10 Απριλίου

 


σχετικα αρθρα