current views are: 2

16 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση10:41

Πώς θα διαλέξετε άνετα παπούτσια

Ένα ζευγάρι παπούτσια που είναι λιγότερο άνετο μπορεί να σου δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην πορεία.

Δημοσίευση 10:41’
αρθρο-newpost

Ένα ζευγάρι παπούτσια που είναι λιγότερο άνετο μπορεί να σου δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην πορεία.

Ένα ζευγάρι παπούτσια που είναι λιγότερο άνετο μπορεί να σου δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην πορεία. Δες τι πρέπει να κάνεις για να προστατεύσεις τα πόδια σου και πώς να διαλέξεις τα σωστά για σένα παπούτσια. 

Διάλεξε την κατάλληλη ώρα για να πας για ψώνια

Παρόλο που μπορείς να πας για ψώνια οποιαδήποτε ώρα μέσα στη μέρα, όταν πρόκειται για παπούτσια υπάρχουν καλές και κακές ώρες. 

Το πρωί τα πόδια σου είναι ξεκούραστα και μπορείς να φορέσεις και πιο στενά παπούτσια από το κανονικό για αρκετή ώρα χωρίς να το καταλάβεις. 

Η καλύτερη ώρα για να αγοράσεις παπούτσια είναι το απόγευμα που τα πόδια σου έχουν κουραστεί και έχουν πρηστεί λιγάκι. Με αυτόν τον τρόπο είσαι σίγουρη ότι τα παπούτσια που θα αγοράσεις θα σου είναι άνετα όλες τις ώρες. 

Αγόρασε το σωστό μέγεθος

Το να μετράς το νούμερο του ποδιού σου που και που είναι μία πολύ καλή ιδέα, ειδικά αν ήσουν έγκυος ή έχεις περάσει αυξομειώσεις στο βάρος σου. 

Το νούμερο που πρέπει να παίρνεις είναι αυτό ώστε το πόδι σου να μην κινείται μέσα στο παπούτσι. 

Εξέτασε και το πλάτος πέρα από το μήκος

Το μυστικό για να είναι τα παπούτσια σου στο σωστό μέγεθος για σένα είναι να χωράει ένα δάχτυλο ανάμεσα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σου και το μπροστινό μέρος του παπουτσιού σου. 

Όταν, όμως, είναι να εξετάσεις και το πλάτος του παπουτσιού σου καλό είναι να το λάβεις και αυτό υπόψιν σου πριν καταλήξεις σε ένα ζευγάρι. 

Προτίμησε τα τετράγωνα παπούτσια

Αν έχεις συνηθίσει να φοράς μυτερά παπούτσια ήρθε η ώρα να μάθεις ότι τα παπούτσια με τετράγωνη άκρη είναι πολύ πιο ευκολοφόρετα και πολύ πιο άνετα. 

Προτίμησε τα φλατ από τα τακούνια

Ακόμα και αν τα τακούνια σου είναι άνετα δεν είναι καλό να τα φοράς καθημερινά. Αντάλλαξέ τα με φλατ ή χαμηλοτάκουνα ειδικά όταν φοράς παντελόνι και τα παπούτσια σου είναι λιγότερο ορατά. 

Αντιμετώπισε τον πόνο σωστά

Ένα ζεστό ποδόλουτρο είναι ο παραδοσιακός τρόπος για να ξεκουράσεις τα κουρασμένα σου πόδια. Δεν είναι, όμως, ο πιο αποτελεσματικός.

Βάζοντας τα πόδια σου σε κρύο νερό μπορείς σύμφωνα με το faysbook.gr, να μειώσεις τον πόνο γρηγορότερα. Οι κρύες θερμοκρασίες μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν με το πρήξιμο.


σχετικα αρθρα