current views are: 2

16 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση15:41

Πώς οι αστυνομικοί έφτασαν στον Μαζιώτη- Οι πυροβολισμοί, η συμπλοκή και ο «Θησέας»

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έπειτα και τη σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη.

Δημοσίευση 15:41’
αρθρο-newpost

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έπειτα και τη σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έπειτα και τη σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη στις 12.35 το μεσημέρι στην οδό Μητροπόλεως, η οποία ήταν επεισοδιακή.

Προηγήθηκε συμπλοκή με αστυνομικούς, όπου σημειώθηκαν τέσσερις τραυματισμοί, του 29χρονου αστυνομικού Νίκου Παναγιωτόπουλου, δύο τουριστών, και του ίδιου του τρομοκράτη. 

Τα δύο σημεία όπου εκτυλίχθηκε η συμπλοκή αστυνομικών και Μαζιώτη εξετάζονται εξονυχιστικά. Κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων βρίσκεται επί ποδός για ανεύρευση καλύκων και γενικά στοιχείων.

Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική ερευνά σπιθαμή προς σπιθαμή την Αθήνα για τον εντοπισμό συνεργών του Μαζιώτη καθώς και για τον εντοπισμό του κρυσφήγετου του τρομοκράτη.

Στον Ευαγγελισμό ο Μαζιώτης

«Αστακός» είναι και το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται ο τραυματισμένος στον ώμο Μαζιώτης και που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost  η Αντιτρομοκρατική είχε επιχειρησιακό σχέδιο καθώς γνώριζε ότι βρίσκεται στην Αθήνα και ο τρομοκράτης είχε ακόμα έναν συνεργό σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ήταν σε επιφυλακή τον τελευταίο καιρό.

Επίσης, από… μηχανής θεός αποδείχτηκε η σημερινή επιχείρηση «Θησέας» για το παρεμπόριο στην Αθήνα, αφού το κέντρο ήταν κυριολεκτικά γεμάτο από αστυνομικούς. 

Ο Μαζιώτης ήταν μεταμφιεσμένος φορώντας περούκα και γυαλιά ηλίου και είχε ένα σακίδιο με… χειροβομβίδα. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, κ. Φωτόπουλος δήλωσε στο newpost ότι ο 29χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από πυρά του τρομοκράτη δεν διατρέχει κίνδυνο και φέρει ελαφρύ τραύμα στο μηρό. 

Το… χρονικό της επεισοδιακής σύλληψης του νούμερο 1 καταζητούμενου

Ο Μαζιώτης βρέθηκε στο Μοναστηράκι και μπήκε σε κατάστημα με είδη κάμπινγκ για να ψωνίσει. Η πωλήτρια όμως ειδοποίησε την Αστυνομία καθώς πρόσεξε ότι ο άνδρας είχε κρυμμένο όπλο στο τζιν του. Βγαίνοντας από το κατάστημα ο Μαζιώτης αρχίζει και πυροβολεί καθώς αντιλαμβάνεται αστυνομική παρουσία. Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες άνδρες της Αντιτρομοκρατικης με πολιτικά ρούχα που παρίσταναν το… ζευγάρι εντόπισαν νωρίτερα τον Μαζιώτη να κινείται στο κέντρο.

Το σήμα για τον ύποπτο που ενημέρωσε η πωλήτρια του καταστήματος λαμβάνει ομάδα αστυνομικών που βρισκόταν στο κέντρο για την επιχείρηση «Θησέας» και «συναντά» τον Μαζιώτη έπειτα από καταδίωξη κοντά στην Alpha bank στην Μητροπόλεως. Τον εντοπίζει ο 29χρονος αστυνομικός που τραυματίζεται από τα πυρά του Μαζιώτη και απαντά με πυροβολισμό.

Ο αστυνομικός τραυματίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, νοσηλεύεται στο 401 και δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Δημήτρη Παπαγιαννίδη, με ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν από το σημείο της συμπλοκής δύο τραυματίες. Ο  αυστραλός υπήκοος ο οποίος και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και ένας «αγνώστων σε εμένα στοιχείων άνδρας» ο οποίος και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης θεωρείται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και παρέμενε άφαντος από το 2011. Η Αντιτρομοκρατική είχε σε πολλά χτυπήματα εκτιμήσει ότι ο Μαζιώτης είναι ακόμα ενεργός με χαρακτηριστικότερο όλων την επίθεση στο κέντρο της Αθήνας με εκρηκτικά στις 10 Απριλίου

 


σχετικα αρθρα