Το "Σύμφωνο των Νησιών", θα υπογράψει στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Κρήτης


Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, προκειμένου να υπογράψει το 'Σύμφωνο των Νησιών' της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας, που θα γίνουν στις Βρυξέλλες από σήμερα έως 15 Απριλίου, πρόκειται να υπογραφεί το Σύμφωνο των Νησιών, με την παρουσία της Ελληνίδας Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Σύμφωνο των Νησιών αποτελεί μια πολιτική δέσμευση των νησιωτικών αρχών για την εισαγωγή σε τοπικό επίπεδο αειφόρων συστημάτων ενέργειας. Βασικός στόχος και επιδίωξη του Συμφώνου με ορίζοντα το 2020 είναι η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20%, η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και η αντικατάσταση των συμβατικών πηγών ενέργειας από ΑΠΕ στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής προσπάθειας αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Κρήτης συμπεριλαμβάνεται στα πρώτα 12 νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα υπογράψει το συγκεκριμένο σύμφωνο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο