Μια 25χρονη αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής ήταν αυτή που εντόπισε την Τετάρτη το μεσημέρι τον Νίκο Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική γνώρισε πως ο Μαζιώτης συνήθιζε τον τελευταίο καιρό να χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς κι έτσι είχαν τοποθετηθεί αστυνομικοί σε καίρια σημεία, για να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις.

Ανάμεσα σε αυτούς τους αστυνομικούς ήταν και μια 25χρονη αστυνομικός, η οποία είδε και αναγνώριε τον Νίκο Μαζιώτη στη στάση του ηλεκτρικού στην Ομόνοια, όταν εκείνος έμπαινε σε συρμό με κατεύθυνση τον Πειραιά. 

Χωρίς να διστάσει τον ακολούθησε και αποβιβάστηκε μαζί του στο σταθμό του Μοναστηρακίου, τον είδε να μπαίνει στο κατάστημα με τα είδη ταξιδίου στο Μοναστηράκι και δεν τον έχασε από τα μάτια της.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, «ο ρόλος της ήταν πολύ σημαντικός», ενώ είπε πως ο πρωθυπουργός θέλησε να την ευχαριστήσει προσωπικά. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ του πρωθυπουργού στο κορίτσι της Αντιτρομοκρατικής», είπε ο κ. Κικίλιας.

Ντ. Μ.