current views are: 1

19 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση06:32

Οι τρεις στόχοι της Αντιτρομοκρατικής για να «κλείσει» το κεφάλαιο Μαζιώτης

Κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας ζούσε και δρούσε ο Νίκος Μαζιώτης έχοντας κρησφύγετο το διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου στην οδό Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι.

Δημοσίευση 06:32’
αρθρο-newpost

Κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας ζούσε και δρούσε ο Νίκος Μαζιώτης έχοντας κρησφύγετο το διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου στην οδό Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι.

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη
 
Τρεις είναι οι στόχοι της Αντιτρομοκρατικής για να δώσει ένα τέλος στο κεφάλαιο Μαζιώτης και Επαναστατικός Αγώνας, να εντοπιστεί άμεσα η γιάφκα του συλληφθέντα που εκτιμάται ότι βρίσκεται εκτός Αθηνών, να εντοπιστεί η καταζητούμενη συντροφός του Πόλα Ρούπα και να συλληφθεί ο 35χρονος συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, που αποτέλεσε και τον «σύνδεσμο» του μέχρι πρότινος καταζητούμενου με τον Παλαιοκώστα. 
 
Για αυτό το λόγο, η Αντιτρομοκρατική ερευνά από χτες το βράδυ την ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα και στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στην Φθιώτιδα, αλλά και σε πόλεις της Πελοποννήσου. Η έρευνα στην Φθιώτιδα γίνεται σε σπίτι του 35χρονου συνεργάτη του Μαζιώτη, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, ενώ έρευνα πραγματοποιήθηκε και στο πατρικό σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Καλαμάτα.
 
Την ίδια ώρα, αξιωματικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων ψάχνουν εξονυχιστικά το διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου στο Μαρούσι, για να εντοπίσουν DNA και δακτυλικά αποτυπώματα. 
 
Η ζωή του δήθεν «αστού» στο Μαρούσι
 
Κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας ζούσε και δρούσε ο Νίκος Μαζιώτης έχοντας κρησφύγετο το διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου στην οδό Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι.
 
Η περιοχή την οποία χρησιμοποιούσε ως… βάση ο Μαζιώτης και παρίστανε ότι ζει μια ζωή μεσοαστού οικογενειάρχη παρά τις αναρχικές απόψεις του δεν ήταν τυχαία. Το Μαρούσι για κάποιον που θα ήθελε να νοικιάσει σπίτι παρουσιάζει τρία πρακτικά χαρακτηριστικά, είναι κοντά στον ΗΣΑΠ και διευκολύνει τη μεταφορά με μέσα μεταφοράς, είναι περιοχή όπου επί το πλείστον τα σπίτια δεν είναι ιδιόκτητα οπότε οι αγγελίες ενοικίασης είναι περισσότερες και είναι ήσυχη περιοχή.
 
Τα τρία αυτά χαρακτηριστικά για έναν μέσο ενοικιαστεί φαίνεται ότι… εξυπηρέτησαν τον Μαζιώτη και ως καταζητούμενο καθώς μπορούσε να μετακινείται εύκολα, να είσαι σε μια ήσυχη περιοχή και όχι στην… γειτονιά του στα Εξάρχεια όπου η Αστυνομία θα είχε το… νου της και επίσης θα μπορούσε να ενσωματωθεί ευκολότερα στο δήθεν προφίλ του τυπικού οικογενειάρχη καθώς μαζί του έμενε η σύντροφός του Πόλα Ρούπα και ο ανήλικος γιος τους.
 
Όταν… οι Πυρήνες έδειχναν τον δρόμο
 
Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι ότι περιοχές στα βόρεια προάστια όπως το Μαρούσι και το Χαλάνδρι αποτελούν τα τελευταία χρόνια «εύκολες» λύσεις για άτομα που δρουν στο αντάρτικο πόλης μεταφέροντας έτσι τις παραδοσιακές «βάσεις» αυτών των ομάδων από το κέντρο της Αθήνας πιο… βόρεια, όπως συνέβη και με τους Πυρήνες που νοίκιαζαν σπίτι στο Χαλάνδρι κοντά στην Κηφισίας.
 
Εξάλλου, λένε ότι το καλύτερο μέρος για να κρύψεις κάτι που κανείς δεν θα ψάξει είναι αυτό που είναι κραυγαλέα… μπροστά του. Έτσι, και ο Μαζιώτης επέλεξε ως κρησφύγετο μια γειτονιά, δίπλα στο Mall, δίπλα στην οικία ενός εν αποστρατεία υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. που φρουρείται καθημερινά και λίγα μέτρα από την Κηφισίας και την Εθνική για γρηγορότερη διαφυγή σε περίπτωση ανάγκης.
 
Ερώτημα ωστόσο παραμένει πως οι γείτονες δεν κατάλαβαν τίποτα επί δύο χρόνια, ούτε καν ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Ερωτήματα εγείρει και το πως η Αντιτρομοκρατική δεν έφτασε στα ίχνη του ακόμα και όταν έγινε το χτύπημα στο Mall το 2013 και έγιναν έρευνες σε σπίτια της περιοχής.
 
Ήταν τυπικοί και… νομοταγείς- Μαζιώτης, Ρούπας ήξεραν να φυλλάσονται
 
Βέβαια Μαζιώτης και Ρούπα γνωρίζουν πως να μην εντοπίζονται από τους κοριούς της Αντιτρομοκρατικής αφού δεν χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα, ούτε προέβησαν σε κινήσεις που θα… μπορούσαν να γίνουν αντιληπτές από την Αντιτρομοκρατική.
 
Ο Μαζιώτης ως Μιχάλης Μιχελάκης ήταν όσο το δυνατόν πιο τυπικός και νομοταγής για να πέσει σε κάποιο κρατικό έλεγχο. Όχι μόνο ψώνιζε από καταστήματα κρατώντας την απόδειξη, αλλά πλήρωνε τα τέλη κυκλοφορίας για το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει ώστε να μην αφήσει περιθώρια για υποψίες.
 

σχετικα αρθρα