current views are: 1

19 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση10:13

Στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού ο Νίκος Μαζιώτης- Θέμα χρόνου η σύλληψη του «συνδέσμου»

Στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού βρίσκεται πλέον ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος σήμερα ζήτησε επίμονα από τον ανακριτή να μεταφερθεί από τον Ευαγγελισμό στη φυλακή. 

Δημοσίευση 10:13’
αρθρο-newpost

Στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού βρίσκεται πλέον ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος σήμερα ζήτησε επίμονα από τον ανακριτή να μεταφερθεί από τον Ευαγγελισμό στη φυλακή. 

Στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού βρίσκεται πλέον ο Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος σήμερα ζήτησε επίμονα από τον ανακριτή να μεταφερθεί από τον Ευαγγελισμό στη φυλακή. Ο ίδιος υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση για να πάρει εξιτήριο εντός της ημέρας, ενώ οι γιατροί είχαν διαφωνήσει θεωρώντας ότι πρέπει να νοσηλευτεί για ακόμη τέσσερις μέρες. 

Αναλυτικότερα, ο τραυματίας Νίκος Μαζιώτης θα νοσηλευθεί σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης ενώ ειδικά διαμορφωμένο με όλα τα μέσα παρακολούθησης θα είναι και το κελί του. Οι έρευνες της αστυνομίας για τη γιάφκα εστιάζονται στις περιοχές των Πατησίων και της Κυψέλης ενώ η σύντροφος του συλληφθέντος Μαζιώτη φρόντισε να εξαφανίσει κάθε στοιχείο από το σπίτι που κρύβονταν στο Μαρούσι, το οποίο θα βοηθούσε τους αστυνομικούς στην έρευνά τους. Ακόμη και τις φωτογραφίες της.

Το Σάββατο ο Νίκος Μαζιώτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εφετών για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Διήμερη προθεσμία ζήτησε και πήρε νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μαζιώτη, προκειμένου να μελετηθεί η δικογραφία και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος ηγέτης του «Επαναστατικού Αγώνα» να απολογηθεί.

Στις 11.30 το πρωί στο Νοσοκομείο έφτασε ο 27ος τακτικός ανακριτής Πλημμελειοδικών Αθήνας για να πάρει κατάθεση από τον συλληφθέντα. O Μαζιώτης αρνήθηκε να καταθέσει και δήλωσε «επαναστάτης», ενώ επέμεινε στο να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. 

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ομάδας ατόμων πραγματοποιήθηκε έξω από τον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος, ο Νίκος Μαζιώτης

Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν στις οδούς Μαρασλή και Βασιλίσσης Σοφίας. Η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή και έκλεισε η έξοδος για προληπτικούς λόγους όπως και το μετρό στον Ευαγγελισμό. 

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 35χρονου συνδέσμου με τον Παλαιοκώστα

Η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιοποίησε τα στοιχεία ταυτότητας του 35χρονου συνεργού του Μαζιώτη που αναζητείται. Πρόκειται για τον Γιώργο Πετρακάκο, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, που γεννήθηκε στις 08-05-1979 στην Αγία Παρασκευή Αττικής και ο οποίος διώκεται με ένταλμα σύλληψης.
 
Η Αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα τις εξής φωτογραφίες του, από τις οποίες οι τέσσερις πρώτες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012, οι τέσσερις επόμενες από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013 και η τελευταία από το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας που είχε εκδοθεί το 2007.
 
Ο 35χρονος ήταν καταζητούμενος και έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, τον Ιούνιο του 2008. 

Ανήκε στην ομάδα του Βασίλη Παλαιοκώστα, με τον οποίο φέρεται να είχε διαπράξει ένοπλες ληστείες στη συμπρωτεύουσα. Κατά πληροφορίες, είχε ανάμειξη στην απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στην περιοχή της Επανομής. Τότε, τέσσερα άτομα είχαν γαζώσει με 50 σφαίρες το θωρακισμένο όχημα, το οποίο στη συνέχεια είχαν αρχίσει να χτυπούν με βαριοπούλες. Οι υπάλληλοι της εταιρείας security είχαν τότε κατορθώσει να ξεφύγουν.

   

 


σχετικα αρθρα