Ακυρώνει τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, με τις οποίες είχε αποφασισθεί να μην ασκήσει έφεση ο δήμος κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει τους σχολικούς φύλακες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Όπως σημειώνει ο δικηγόρος των σχολικών φυλάκων, Απόστολος Παπακωνσταντίνου, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνη και τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλο, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποφάσισε να ακυρώσει τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού, να μην ασκηθεί έφεση κατά της δικαστικής απόφασης με την οποία δικαιώθηκαν οι σχολικοί φύλακες. Όμως, όπως σημειώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αυτήν την απόφαση ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης προσπαθεί να ανατρέψει τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

 Συγχρόνως, επισημαίνει ότι με την απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα εφαρμογής της τελεσίδικης δικαστικής αποφάσεως, δεδομένου ότι η υπηρεσία εντελλομένων του δήμου δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την έγκριση των δαπανών μισθοδοσίας των σχολικών φυλάκων.

 Ο κ. Παπακωνσταντίνου, στην επιστολή του, ενημερώνει την ΚΕΔΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι το ίδιο αναμένεται να γίνει άμεσα στον δήμο Αγίας Βαρβάρας, αλλά και σε άλλους δήμους, σε μια προσπάθεια δημιουργίας γενικής ανατροπής των δικαστικών αποφάσεων. Σημειώνει ότι οι σχολικοί φύλακες θα προσβάλλουν τις αποφάσεις του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τονίζει ότι τίθεται υπό αμφισβήτηση η αρχή της διοικητικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ.